Dansk iværksætter vil også til udlandet

Ligesom sociale spillevirksomheder afventer ændringer af lovgivningen, ser de mere klassiske gambling- sider også mod nye markeder. Dansker vil ind i Holland i 2014.

Iværksætteren Mads Peter Veiby, der i 2009 solgte mobilselskabet M1, har siden fortsat med at lægge kræfterne i iværksætteri – herunder Spilnu.dk, der rummer en række onlinespil. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>De gik i luften med onlinespillemaskiner, da det danske spillemarked blev sluppet fri 1. januar 2012. Her kunne alle søge om licens til at udbyde onlinespil for penge. I dag er de første streger på tegnebrættet for en internationalisering af virksomheden begyndt at tage form.

Iværksætteren Mads Peter Veiby, der i 2009 solgte mobilselskabet M1, har siden fortsat med at lægge kræfterne i iværksætteri – herunder Spilnu.dk, der rummer en række onlinespil.

»Vi kigger i første omgang mod Holland, hvor vi driver en portal, hvorfra vi kan markedsføre vores spilsite,« siger Mads Peter Veiby, der vurderer, at virksomheden kan gå ind i Holland i 2014.

Fordi reguleringen af onlinegambling er så forskellig fra land til land, er beslutningen om at rykke ind på et nyt marked en svær størrelse, der kræver ekstremt meget forarbejde. Spilnu.dk har da også været i dialog med spillemyndighederne i flere lande i Europa for at afsøge de bedste muligheder. »Der er flere lande, hvor vi kan se, at mulighederne åbner sig i forhold til liberalisering af markedet. Vi har været i dialog med myndighederne på området flere steder. Blandt andet i Sverige, hvor interessen for en liberalisering også er stor, men det ser ud til, at der ikke helt kan blive politisk enighed om hvordan,« forklarer Mads Peter Veiby om et af de lande, virksomheden har set på i forhold til en eventuel ekspansion.

Vil meget gerne til USA

Hos brancheforeningen Danske Onlinespil peger direktør Morten Rønde netop på, at der er flere markeder i Europa, der lige nu kigger på at åbne for liberalisering af deres spilmarkeder i forhold til at lade udenlandske aktører gå ind på markedet. Herunder bl.a. det svenske, det hollandske og det tyske marked.

»Hertil er det rigtig interessant, at man også begynder at åbne for det amerikanske marked. Der er nogle af de udbydere, som er i Danmark, som meget gerne vil have en licens i USA – og dermed få mulighed for at invitere amerikanerne indenfor i eksempelvis deres pokernetværk og få en bredere pulje af spillere. Det kan medvirke til at booste spiludviklingen i Danmark. Og selv om der sker meget i Europa, er der ingen af markederne, der er tilnærmelsesvis på størrelse med det potentiale, der ligger i USA,« vurderer Morten Rønde.

I Aalborg hos Spilnu.dk vil den administrerende direktør, Mads Peter Veiby, da også meget gerne til USA, men, som han selv forklarer, er Spilnu.dk en iværksættervirksomhed, som først skal udnytte potentialet i Danmark og tage skridtet til Europa, inden der står USA på næste destination.

Spilnu.dk blev etableret i 2011 og ejes af Cego, som ligeledes driver spilsiden Komogvind.dk.