Dansk IT-succes kravler mod milliardomsætning

Det fremadstormende Netcompany havde i 2016 sit hidtil bedste år og vil forventeligt runde en milliard i omsætning i 2017.

Netcompany er den første virksomhed i mere end 20 år, der runder 1.000 medarbejdere. Der er reception, der er ministertale med Brian Mikkelsen og præsentation af medarbejder nr 1000. Her administrerende direktør i Netcompany, André Rogaczewski. Fold sammen
Læs mere
Foto: Linda Kastrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

2016 blev et år med flere rekorder for IT-selskabet Netcompany, der for nylig markerede sig ved at runde 1.000 medarbejdere - det første danske selskab til at nå den milepæl i tyve år.

I det netop offentliggjorte regnskab fremgår det, at selskabet, der leverer IT-løsninger til det private og offentlige, omsatte for 899 millioner kroner, mens årets resultat før renter og skat endte på 210 millioner. Begge er rekordhøjt for det forholdsvis unge selskab, som blev startet i 1999, og som i løbet af fire år har hævet omsætningen med 500 millioner kroner. I forhold til 2015 voksede omsætningen med 18,5 procent i 2016.

»Vores forretningsstrategi er ganske enkel: »Kom i mål – og kom i mål til tiden«. Jeg er virkelig stolt over vores gode resultater, men ikke mindst af at kigge tilbage på et år, hvor Netcompany har fået ansvar for - og leveret - nogle af de mest kritiske it-leverancer i både den offentlige og private sektor,« siger stifter og CEO André Rogaczewski i en pressemeddelelse.

I dag opererer Netcompany i både Polen og Norge, hvor det København-baserede selskab har købt op med ambitionen om at brede sig ud til Nordeuropa. I Norge erhvervede man i efteråret konsulenthuset Mesan, der tæller 120 medarbejdere.

Bag det danske selskab står den norske kapitalfond FSN Capital, der købte majoriteten af det danske selskab i slutningen af 2015 med det opdrag, at det danske selskab skulle på opkøbsjagt i Norden.

Det er fortsat i Danmark, at kerneforretningen er, og her har man de senere år nydt godt af monopolbruddet og vundet en række lukrative kontrakter hos det offentlige.

»Jeg håber, at vores fremgang kan være med til at sætte fokus på, at den digitale omstilling er i fuld gang og til stor gavn for Danmark,« siger André Rogaczewski, som allerede har ansat mere end 150 medarbejdere i de tre lande i årets første tre måneder.

»I de første måneder af 2017 har vi ansat over 150 medarbejdere, og med flere opgaver på vej for såvel det private erhvervsliv som det offentlige kommer vi formentligt ikke til at sætte tempoet ned lige foreløbig. I 2017 skal vi for alvor bevise, at vi kan skabe stærke resultater både i Danmark og i udlandet. Den opgave er vi godt rustet til at løse,« siger han.

Med det solide regnskab vil snakken om en børsnotering af selskab næppe forstumme i løbet af det kommende år. Selskabet har selv meddelt, at ambitionen er at komme på i løbet af en »kort årrække«.