Dansk IT-selskab svulmer i udlandet

En af de store danske IT-bank-centraler SDC henter nu halvtreds procent af sin omsætning i udlandet, og har lige købt IT-selskabet Cerdo, der kan styrke fodfæstet på det svenske marked.

Foto: THORKILD AMDI
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Opkøbet af IT-selskabet Cerdo Bankpartner er seneste skridt i Skandinavisk Datacenters (SDC), internationale strategi.

Bankcenteret er en af de to store udbydere af bank-data-infrastruktur, men virksomheden arbejder med en strategi, der går ud over Danmarks grænser.

Faktisk henter SDC omkring halvdelen af sin omsætning i udlandet. Mest i Norge, som er virksomhedens største vækstland med lige under 30 procent af omsætningen, dernæst kommer Sverige, og endelig hentes omkring fire procent på Færøerne, fortæller administrerende direktør Jesper Scharff.

Læs også: Stor analyse af 60 IT-konsulenthuses økonomi

Samlet har SDC 120 pengeinstitutter i kundekredsen, og for at styrke tilstedeværelsen i Sverige har SDC netop købt det svenske IT-selskab Cerdo, som har 24 medarbejdere og en omsætning på omkring 70 millioner svenske kroner om året.

Cerdo omdøbes nu til SDC Sverige, og skal tiltrække endnu flere kunder. Det øger ikke alene omsætningen, men gør det også muligt for SDC at udnytte de bank-applikationer, man udvikler, bedre.

»Vores ekspansion bygger primært på, at der er stordriftsfordele at hente. Skal man bygge en mobilbank, så er det forholdsmæssigt billigere hvis man har mange kunder. Når først det er udviklet er det billigere at sende til den næste, enten fuldstændigt eller med små tilpasninger,« siger Jesper Scharff.

Derfor vil SDC sandsynligvis sprede sine aktiviteter yderligere ud inden for en årrække.

»Vi har et fokus,der hedder det nordiske marked, og jeg vil ikke afvise, at vi på et tidspunkt også findes i andre af de nordiske lande,« siger Jesper Scharff.

I 2013 fik SDC fem nye kunder nemlig Ikano Bank i Danmark, tre i Norge herunder Storebrand Bank samt svenske Skandiabanken.

»Hvis man skulle tale som en politiker vi han sige, at vi er en succes også ud fra et nationaløkonomisk perspektiv. Vi beskæftiger små 600 personer primært i Danmark og henter halvdelen af vores omsætning her,« siger Jesper Scharff.

Læs også: Brancheanalyse: IT-hosting i stor fremgang

SDC har 39 danske pengeinstitutter som kunder, herunder Lån og Spar Bank, Banknordik og Saxo Privatbank, som med vilje har valgt SDC på grund af den internationale profil.

Bankernes EDB-Central (BEC) betjener blandt andet Nationalbanken, Nykredit, og Arbejdernes Landsbank, mens Bankdata blandt andet betjener Jyske Bank og Sydbank. Danske Bank og Nordea driver deres egne systemer.

SDC omsatte for 1,23 milliarder kroner i 2012.