Dansk IT-selskab solgt til USA

Secunia, som i årevis har opdateret programmerne på danskernes PCer, er blevet købt af amerikansk selskab men fortsætter indtil videre som hidtil.

Peter Colsted, der er administrerende direktør for og medejer af Secunia, mener, at det danske IT-sikkerhedsfirma står stærkt på det internationale marked. Foto: Secunia Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den danske IT-virksomhed Secunia, som i årevis har sikret, at danskernes PCer havde de nyeste udgaver af de installerede programmer, er blevet solgt.

Køber er det amerikanske IT-selskab Flexera Software, som er stiftet i 1987, har hovedkontor i Itasca i staten Illinois, 650 ansatte og 80.000 kunder på verdensplan. Secunias produkter, medarbejdere og kontor i København vil fortsætte som hidtil.

Prisen er ikke oplyst.

Secunia er grundlagt i 2002 og har siden 2010 haft kapitalfonden DKA Capital og Damgaard Company som aktionærer. De to selskaber har siden 2013 været de største aktionærer i selskabet, efter at de oprindelige stiftere blev købt ud. I stedet overtog Peter Colsted jobbet som administrerende direktør og blev medejer af Secunia, der har hovedkontor i København og et salgskontor i Minneapolis i USA.

Direktør: Stærkere end nogen sinde

Mange danskere kender Secunia for programmet Personal Software Inspector (PSI), som gratis sikrer, at alle programmer på PCen altid er opdateret til de nyeste udgaver, så man forhindrer hackere i at trænge ind. Secunia har tilsvarende løsninger for virksomheder og leverer også IT-sikkerhedsrådgivning ved at vurdere risici hos både virksomheder og private.

Peter Colsted mener, at »Secunia i dag er stærkere end nogen sinde«.

»Den forretning, som Flexera Software overtager, er sund og velfungerende og har bevist, at den er markedsledende inden for sit felt i verden,« siger han.

Flexera Software vil gradvis indlemme Secunia i den øvrige forretning men lover, at kunder og samarbejdspartnere ikke vil være en forskel i første omgang.