Dansk IT-selskab skifter hovedejer i milliardhandel

Vismas medejer køber sig ind i IT Relation, som selv har været på storopkøb i mange år.

Arkivfoto af datacenter. Dennis Lehmann / Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: Dennis Lehmann
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Herning-IT-virksomheden IT Relation, som bistår andre med drift og vedligeholdelse af deres IT-systemer, får ny hovedejer.

Kapitalfonden Adelis Equity Partners, som siden 2016 har været hovedejer, sælger sin post til kapitalfonden HgCapital, som er medejer af den norske IT-gigant Visma, der også har en stor afdeling i Danmark. Der er ifølge Børsen (kræver abonnement) tale om en handel, som værdisætter IT Relation til tæt på to milliarder kroner.

IT Relations stifter og administrerende direktør, Henrik Kastbjerg, og den øvrige ledelse med Anders Kaag og Stig Bundgaard fortsætter på deres poster og er fortsat medejere af IT-Relation. Det nye ejerskab betyder ingen ændringer for hverken medarbejdere eller kunder, understreges det i en pressemeddelelse.

Står bag en lang række opkøb

IT Relation er stiftet i 2003 og har gennem årene købt adskillige selskaber op, senest Softcom Solutions, AC Intellicom, WWI, DSI-Next, Front-Data og IT Afdelingen. I dag arbejder 470 medarbejdere på de ni kontorer og tre kundecentre i Danmark.

»Adelis har været den helt rigtige partner for os i de seneste års udvikling af vores virksomhed. Adelis' indsats har været uvurdelig i de opkøbs- og integrationsprocesser, som har medvirket til vores succes. Vi tror og håber, at vi med Hg får et tilsvarende godt partnerskab, som kan skabe yderligere fremdrift,« siger Henrik Kastbjerg om den nye storejer.

IT Relation havde i 2017 et overskud på 37,8 millioner kroner ud af en omsætning på 214,5 millioner kroner og en egenkapital på 50 millioner kroner.