Dansk IT-selskab med vokseværk sat til salg

It-selskabet Sitecore, der er et af dansk erhvervslivs hurtigst voksende selskaber, er blevet sat til salg. Det vurderes, at en handel kan indbringe 4 mia. kr. og forgylde stiftere og medejere.

Michael Seifert, direktør for SiteCore. ARKIVFOTO. Fold sammen
Læs mere
Foto: Malte Kristiansen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det skriver dagbladet Børsen.

Angiveligt har Sitecore hyret storbanken Morgan Stanley til at styre salgsprocessen, og dagbladet Børsen erfarer, at der allerede forhandles med interesserede købere, deriblandt den svenske kapitalfond EQT.

Sitecore har siden 2001 været blandt de globale markedsledere inden for Content Management System (CMS), og har en kundeportefølje der blandt andet tæller Canon, L'Oréal og Bayer.

- Sitecore så et hul i markedet og kom ind med et godt produkt på et tidspunkt, hvor der ikke var så mange konkurrenter, siger Anders Elbak, analysechef hos it-analysehuset IDC, til dagbladet Børsen.

Sidste år landede Sitecore en omsætning på mere end 1 mia. kr., og bag kulissen har selskabet længe arbejdet på en amerikansk børsnotering. Men selskabets fik hård modvind fra start, og markedsuroen gjorde, at selskabets drømme om en børsnotering blev lagt på hylden til fordel for salgsplaner.

/ritzau/FINANS