Dansk IT-selskab køber fremadstormende onlinetjeneste

Det danske IT-selskab E-conomic har købt en dansk startup-virksomhed, der står bag fildelingstjeneste med over to millioner brugere over hele verden. Opkøbet er første skridt i en større opkøbsstrategi.

Foto: NIels Ahlmann Olesen. Politikerne i Washington har, natten til torsdag dansk tid, forhandlet sig frem til en aftale.
Læs mere
Fold sammen

Det er blot få måneder siden, at det danske økonomisystem E-conomic kunne offentliggøre, at investeringsfonden HgCapital havde opkøbt den danske it-succes.

Det skriver Version2

Nu er det så E-conomic selv, der er klar til at overtage en anden fremadstormende it-succes - den danske fildelingstjeneste Ge.tt.

Ge.tt er en browserbaseret fildelingstjeneste, som blev udviklet i 2010 af Tobias Baunbæk og Mathias Buus Madsen, der dengang begge studerede ved Aarhus Universitet. I dag har den gratis tjeneste mere end 2 millioner brugere over hele verden.

Tjenesten gør det muligt at uploade filer via en browser og dele et link til downloadet med samarbejdspartnere, kunder eller venner. Teknologien skal nu indgå i E-conomics regnskabsprogram, men vil ellers fortsætte uændret, lyder det i en pressemeddelelse fra E-conomic.

Opkøbet sker som led i en større strategi fra HgCapital, der har afsat knap 18 milliarder kroner til støtteopkøb til sine porteføljevirksomheder. Det konkrete beløb for Ge.tt er ikke offentliggjort.

»Med HgCapital i ryggen er E-conomic i gang med at opkøbe både danske og europæiske virksomheder, der supplerer E-conomics forretning. Købet af Ge.tt er et led i den vækststrategi, som vi nu har mulighed for at gennemføre,«udtaler E-conomics direktør Torben Frigaard Rasmussen og fortsætter:

»Vi har valgt at købe Ge.tt, fordi den teknologi, de har udviklet til deres fildelingstjeneste, er interessant i forbindelse med udviklingen af de nye produkter, som vi er i gang med. Med i købet får vi så også en række super skarpe udviklere, som nu bliver en del af vores udviklingsteam,« siger han.