Dansk IT-selskab hopper over i ny amerikansk ejerfold

Danske Highjump Software skal være blevet solgt for over en milliard kroner til den amerikanske IT-kæmpe Accellos.

Foto: VANDERLEI ALMEIDA
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er ikke mere end et år siden, at Birkerød-virksomheden Evenex blev opslugt af amerikanske Highjump Software. Men nu er selskabet, der i forbindelse med overtagelsen lod sig omdøbe til samme navn som ejeren, igen på nye hænder. Accellos, en stor, amerikansk IT-koncern, overtager nemlig aktiemajoriteten i det danske foretagende, der i en generation har udviklet digitale forbindelser mellem samhandelspartnere.

Det skriver Børsen.


»Når man skal rulle ud og være internationale, kræver det den rigtige opbakning. Og det har vi fået med tilgangen af den nye ejer. Men jeg må indrømme, at jeg ikke havde regnet med, at vi ville blive solgt igen så hurtigt,« siger Ole Pedersen, Highjump Softwares senior vice president, til avisen, der vurderer, at handlen er løbet op i mere end en milliard kroner. Sidste år blev værdien af selskabets opkøb anslået til et trecifret millionbeløb.

Highjumps frasalgsfest sker efter en række hårde år for den danske virksomhed, der efter to store underskud i 2011 og 2012 måtte ud i en turn around. Sidste år endte resultatet dog i plus på 6,8 millioner kroner.