Dansk IT-program i selskab med Google Chrome

Verdens største netsted for computerprogrammer udvælger dansk software som et af årets seks bedste programmer.

Foto: Modelfoto/Colourbox.
Læs mere
Fold sammen
Et dansk computerprogram er udvalgt blandt årets bedste af verdens største netsted for computerprogrammer, Download.com.

Det er IT-sikkerhedsfirmaet Secunias program Personal Software Inspector (PSI), som er kommet blandt de blot seks udvalgte på Download.coms liste, der også tæller Googles svar på Internet Explorer og Firefox, Chrome.

PSI er et program, som kører, når computeren tændes, og som konstant holder øje med, om der kommer opdateringer til de programmer, som er installeret på den enkelte computer. Man risikerer nemlig at blive udsat for hackere og andet utøj, hvis man ikke sørger for løbende at installere de opdateringer, som softwareproducenterne lægger ud. PSI angiver hele tiden, hvor sikker computeren er, hvilke programmer der bringer den i farezonen, og hvor man kan hente de seneste opdateringer for hvert program.

PSI er gratis at hente og bruge for private.

Over en million brugere
Download.com udvalgte i slutningen af november PSI som ugens program og præsenterede det på sin meget besøgte forside, hvilket gav et kolossalt skub i brugen af det. Ifølge Mikkel Løcke Winther fra Secunia er der nu en million kloden over, som aktivt anvender PSI-programmet. Det ved Secunia, fordi programmet hele tiden holder sig à jour med Secunias database med opdateringer.

PSI findes endnu kun til Windows, ikke til Mac eller Linux, i versioner på dansk, engelsk og tysk, og lige før jul blev det også oversat til spansk. En hollandsk og en polsk udgave tegner til at blive de næste.

Se Download.coms top 6-liste her