Dansk IT-darling lander britisk komet i hidtil største opkøb

Danske Netcompany fortsætter den internationale ekspansion med opkøbet af britiske Hunter Macdonald, der er Storbritanniens hurtigtvoksende IT-virksomhed. UK er et kæmpemarked at komme ind på, siger dansk stifter.

Danske Netcompany fortsatte tirsdag den internationale ekspansion med opkøbet af britiske Hunter Macdonald, der er Storbritanniens hurtigtvoksende IT-virksomhed. UK er et kæmpemarked at komme ind på, siger dansk stifter. Fold sammen
Læs mere
Foto: Hans Soendergaard

Den danske IT-virksomhed Netcompany har nok en gang haft pengepungen fremme og handlet ind i udlandet. Denne gang har man erhvervet det britiske IT-selskab Hunter Macdonald, der er Storbritanniens hurtigstvoksende IT-virksomhed, og som aktuelt har 350 medarbejdere.

Netcompany, der menes at være i de indledende processer mod en børsnotering, har markeret sig positivt de senere i år dansk erhvervsliv. Tidligere på året rundede man 1.000 medarbejdere, som den første nystartede virksomhed i Danmark de sidste 20 år.

Netcompany leverer IT-løsninger til både den private og offentlige sektor, og da man for to år siden solgte majoriteten af sine aktier til den norske kapitalfond, FSN Capital, varslede man samtidig en offensiv mod internationale markeder. Første skridt mod det kom med opkøbet af det norske konsulenthus Mensan november sidste år i en handel, der menes at kostet Netcompany et »lille trecifret millionbeløb«.

Købet af Hunter Macdonald er på alle parametre større, oplyser Netcompanys danske stifter og CEO, André Rogaczewski, der dog ikke kan løfte sløret for den præcise købspris.  Han kalder købet af den britiske IT-virksomhed, der er særlig specialiseret i digitale sikkerhedsløsninger, for en »milepæl«.

»Det er en milepæl i vores historie, og det er supervigtigt for os. UK er et kæmpestort marked, og der er adgang til store virksomheder. Nu har vi set, at vi koncept virker i både Danmark og Norge, så tidspunktet er det helt rigtige,« siger André Rogaczewski.

Hunter Macdonald er en forholdsvis ung virksomhed, der blot har eksisteret siden 2013, men ifølge André Rogaczewski på den korte tid har cementeret sig som en »stærk kapacitet« inden for cybersikkerhed, hvormed man ifølge direktøren supplerer Netcompany »perfekt.

»Vi har bevist, at vi kan udvikle løsninger og forvalte dem world class, og nu får vi også den her dimension, ligesom vi tilføjer Hunter Macdonald vores kompetencer. Nu kan vi tilbyde hele pakken,« siger André Rogaczewski.

Han lægger ikke skjul på, at det har været en vanskelig proces at finde en virksomhed, der matcher »Netcompanys DNA«.

»Men her har vi fundet en, der har samme fokus på at udvikle talent og skabe løsninger. De vokser hurtigt - ligesom os - og de har gjort det ved at satse på unge, dygtige medarbejdere - ligesom os. De har det samme gå-på-mod,« siger André Rogaczewski.

Set med erhvervslivet øjne befinder Storbritannien sig ellers i lidt af et vakuum for tiden, for de færreste tør spå om, hvilken indflydelse briternes exit fra EU får af betydning. I IT-branchen øjner man dog aktuelt anderledes mange muligheder, fortæller André Rogaczewski.

»Når man laver IT-systemer, er al forandring godt, så på den måde er Brexit ikke dårligt. Uanset hvordan det lander, er der ingen tvivl om, at der er meget, som skal laves om i deres systemer,« siger han.

Berlingske kunne tidligere på året fortælle, at Netcompany kan blive en af de første børsnoteringer i 2018, og at man dengang - i slutningen af august - allerede var i gang med de indledende strabadser henimod noteringen.

André Rogaczewski vil ikke kommentere, hvor langt man er i arbejdet, men konstaterer, at han ikke ved, om det bliver i »2019 eller 2020«.

»Men jeg kan sige så meget, som at man køber jo ikke en virksomhed under en børsnotering, så nu gør vi det hvert fald før. Og vi kommer til at fortsætte de internationale opkøb.«