Dansk internetselskab nu børsnoteret i Oslo

Napatech rejste fredag op mod 120 millioner kroner til at skabe nye arbejdspladser inden for avanceret internetteknologi og til ekspansion.

Danske Napatech producerer avancerede netværkskort, som sikrer internettrafikken mod trafikpropper. Foto: Napatech Fold sammen
Læs mere

Der var ovenud stor interesse for det danske IT-firma Napatech, som fredag blev noteret på Oslo Børs og dermed sikrede sig 100-120 millioner kroner i ny kapital.

Napatech leverer højteknologiske komponenter og løsninger, som verdens førende leverandører af internetinfrastruktur anvender til lynhurtigt og i realtid at indsamle data og dermed kunne planlægge og styre datatrafikken, så den glider bedst muligt uden trafikpropper.

Målet med børsnoteringen var at få 500 aktionærer. Nu er der kommet 1.350 aktionærer til. De 90 procent af aktierne blev solgt til institutionelle aktionærer, de resterende til private. Danske investorer har købt 28 procent af aktierne. Investeringsselskaberne Northzone IV og norske FERD er stadig de største aktionærer med 22 og 22,25 procent af aktierne, hvor de hver før ejede 33 procent.

Oslo samler IT-selskaberne

Napatech blev børsnoteret i Oslo, fordi der her er mange sammenlignelige IT-selskaber, og det derfor er i den retning, at investorerne kikker.

Kursen på 58 norske kroner betyder, at Napatech er 337 millioner norske kroner eller 299 millioner danske værd.

Napatech omsatte i 2012 for 181,2 millioner kroner og havde et overskud efter skat på 12,5 mio. Selskabet blev stiftet i 2003 i et lejet kontor på DTU af de to ingeniører, Jens Christophersen og Thomas Jørgensen. De to grundlæggere er stadig medejere af virksomheden.