Dansk internet 26 pct. hurtigere end sidste år

Verdens internetforbindelser er gennemsnitligt nået op på 3.6 Mbps. Dansk internet er over dobbelt så hurtigt, men forbedrer sig langsommere end gennemsnittet.

Foto: OLIVER BERG
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Internetforbindelser verden over blev gennemsnitligt 29% hurtigere i løbet af det sidste år, så en gennemsnitlig forbindelse i dag har en hastighed på 3,6 Mbps. Samtidig er den gennemsnitlige danske internethastighed steget med 26% til 9,16 Mbps. Det viser en opgørelse, som indholdsdistributøren Akamai har lavet ifølge The Next Web.

Akamais rapport er baseret på data fra 25.000 IP-adresser verden over, som har været i kontakt med selskabets servere i løbet af tredje kvartal 2013. Den danske gennemsnitshastighed er slået af 12 andre lande med Sydkorea i spidsen. Her har man nået en gennemsnitshastighed på hele 22,1 Mbps, det skriver Version2.dk.

Herudover finder både Japan og Hong Kong samt USA og en række europæiske lande vej til top ti over internethastigheder mens Danmark befinder sig på en 13.-plads. Det er dog en forbedring fra sidste kvartal, hvor Danmark befandt sig på en 15.-plads med 8,1 Mbps.

Desuden viser rapporten, at det mobile internet vokser eksplosivt. Over det seneste år er webtrafikken på mobile enheder steget med 80%, viser rapporten.

Rapporten kan findes som pdf og iphone-app hos Akamai.

Deltag i debatten på Version2.dk.