Dansk Industri: Sælg TV 2 med det samme

Redningspakken for TV 2 understreger behovet for at igangsætte en salgsproces med det samme, fastslår Dansk Industri og advarer politikerne mod at plukke fuglen, før de sælger den.

Foto: Scanpix. Sælg tv-stationen, mener Tom Togsverd, der er brancedirektør i Dansk Industri.
Læs mere
Fold sammen
Fredagens beslutning om at indføre brugerbetaling på TV 2, bør straks få regeringen til at dykke ned i syltekrukken og hente salget af TV 2 frem.Det mener Dansk Industri, der advarer mod at fastholde statens ejerskab, blot fordi TV 2 i øjeblikket er i økonomiske problemer. Indtil videre er der dog intet, der tyder på, at brancheorganisationen får opfyldt sit ønske.

”Jeg ved, at der vil være købere. Det er klart, at der er nogle risici i form af uafklarede retssager, men jeg kender andre handler, hvor man har parkeret den slags. Det har vi blandt andet set på El-markedet. Det kan gøres på mange måder,” siger branchedirektør, Tom Togsverd, Dansk Industri.

Et spørgsmål om vilje
Han henviser til den officielle forklaring om, at salget af TV 2 er sat på standby, indtil der foreligger en afklaring på verserende sager om ulovlig statsstøtte. Indtil videre er fire sager vundet, mens to ikke er afhjort.

”Det kan man tilrettelægge sig ud af. Det vil jeg meget gerne give gode råd til, hvis de ikke kan finde ud af det selv. Det er et spørgsmål om vilje,” siger Tom Togsverd. Han opfordrer, at man fremskynder salget og gør det til en del af løsningen på TV-stationens økonomiske problemer.

”Så kan køberen give TV 2 en saltvandsindsprøjtning og bidrage med synergier. Det kan være en vej ud af problemerne, frem for at sælge en række sideaktiviteter fra. Man risikerer at plukke fuglen, inden man sælger den,” siger Tom Togsverd. DI vil nu henvende sig til både kultur- og finansministeren for at gøre opmærksom på sine synspunkter.

Som Berlingske Business tidligere har beskrevet er der dog intet, der tyder på et forestående salg af TV 2. Intern uenighed i regeringen, dårlig økonomi og retssager har sendt salget til hjørnespark på ubestemt tid.