Dansk hotelportal med Lars Seier i ejerkredsen holder ikke prisløfte

Den danske portal til hotel-booking, Nustay, slog sig i foråret op på altid at være billigere end konkurrenterne. Men det er ikke sandt, viser en undersøgelse.

Ambitionerne var store og smilene brede, da Saxo Bank-milliardæren Lars Seier i foråret kunne fortælle, han havde købt sig ind i ejerkredsen af den danske hotelportal Nustay.com. Ikke alene skulle den danske portal til booking af hotelværelser tage kampen op mod de etablerede spillere som Hotels.com og Booking.com, Nustay skulle også slå dem på det mest målbare parameter: prisen.

Et halvt år senere viser det sig dog, at Nustay ikke altid er billigst, som manden bag, Mathias Lundø Nielsen, ellers havde lovet. En undersøgelse, som Børsen har foretaget, viser, at Hotels.com er billigere i en række tilfælde. Det skyldes ikke mindst særlige tilbud, der kun kører i en begrænset periode, og som man kun kan se, hvis man er logget ind.

Konkret fandt Børsen 38 hoteller i den franske hovedstad Paris på Nustay. Af dem, var 10 hoteller billigere hos Hotels.com. I Rom fandt man 20 hoteller, og to, der var billigere på Hotels.com end Nustay. I Dubai var tallene 39 hoteller på Nustay, og ni tilfælde, hvor Hotels.com slog dem på prisen. Det burde ellers ikke kunne lade sig gøre, forklarede Mathias Lundø Nielsen i foråret, ifølge den kontrakt, der er mellem hotellerne og Nustay.

»Der vil altid være brodne kar, og de skal bare fjernes omgående. Vi ønsker ikke at samarbejde med hoteller, der ikke overholder vores aftale med dem,« siger Lundø Nielsen, efter at være blevet forbeholdt Børsens undersøgelse. Desuden siger han, at Nustay ikke længere vil markedsføre sig på altid at være billigst.

Nustay adskiller sig fra sine konkurrenter ved at bygge på en særlig brugerprofil, hvor man skal afgive en lang række oplysninger som navn, alder og beskæftigelse. På den måde kan hotellerne få en mere præcis indikation af hvilke typer, deres gæster er, og Nustay kan matche hoteltilbud og mennesker. Derfor vil priserne også variere fra person til person på Nustay.com.