Dansk høreapparat-gigant ramt af hackerangreb

Et cyberangreb har fået den danske høreapparatkoncern Demant til at holde flere af sine IT-systemer lukket.

Demant har været ramt af cyberkriminalitet. Fold sammen
Læs mere
Foto: PR

Demant-gruppen oplevede tirsdag en kritisk hændelse på selskabets interne IT-infrastruktur.

Nu bekræfter høreapparatselskabet, at det har været ramt af cyberkriminalitet.

»Som følge af hurtig reaktion på hændelsen og lukning af vores IT-systemer på tværs af lokationer og forretningsenheder har vi været i stand til at inddæmme og begrænse hændelsen og har situationen under kontrol,« oplyser Demant i en selskabsmeddelelse.

Selskabet har igangsat en grundig og gradvis genetablering og fortsætter med at have flere af sine IT-systemer lukket for at sikre, at genetableringen sker på en sikker og struktureret måde.

»I genetableringen vil vi fortsætte med at drive virksomheden bedst muligt. Vi kan i skrivende stund ikke konkludere på hændelsens varighed eller indvirkning på forretningen,« oplyset Demant og tilføjer, at selskabet ikke har yderligere kommentarer.

Det er ikke første gang, at en stor dansk virksomhed er blevet ramt af cyberkrimanilitet. I 2017 blev A.P Møller Mærsk lagt ned af et stort hackerangreb. Det var en såkaldt malware-virus ved navn Petya, som fik Mærsks systemer helt i knæ.

Angrebet kostede A.P. Møller-Mærsk næsten to milliarder kroner og en geninstallation af 4.000 servere, 45.000 PCer og 2.500 applikationer.

Demant-aktien bakker med 1,4 pct. til 197,25 kroner onsdag efterrmiddag.