Vil du lytte videre?
Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.
Allerede abonnent? Log ind
Skift abonnement
Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.
Hov, giv os lov at afspille podcasten. Den er klar, når du har klikket ‘Tillad alle’
Susanne Hessellunds helikopterfirma Bel Air har de senere år været en særdeles lukrativ forretning og har gjort Hessellund til en yderst velhavende forretningskvinde.
Det er flyvninger for især offshore-industrien, der har kastet solide millionoverskud af sig senest i 2014, hvor selskabet kunne mønstre et overskud på 18,5 millioner kroner. Men 2015 har gjort et ondt på den vestjyske virksomhede, der har oplevet et stort indhug i overskuddet, der er svundet ind med 75 procent til 4,5 millioner kroner, skriver Børsen.
»Hele olie- og gasbranchen er jo ramt af den lave oliepris, der har været. Og det gør, at der er besparelser alle vegne, og at der er knap så høj aktivitet, end vi tidligere har set,« siger Susanne Hessellund til avisen.
Især på ad hoc flyvningerne er der kommet mindre aktivitet. Normalt har selskabet 21 kunder ud over de faste som Maesk Oil og Dong Energy. Sidste år var der dog kun ni kunder over de store, faste aftagere af flyvninger.
En lav oliepris er langt fra det eneste, der har fået Bel Airs overskud til at skrumpe ind. Investeringer i en ny helikoptertype AW 189 har været en stor udskrivning for virksomheden, der blandt andet har skullet træne og uddanne piloter og teknikere.
Oven i kommer at selskabet har fået en påtale af Trafikstyrelsen, der har givet begrænset flyvetilladelse i en periode. Selskabet har været under skærpet opsyn hele 2015, men det er nu ophævet.
Ifølge Børsen har det skærpede tilsyn og påtalen fra luftfartsmyndigheden betydet, at Bel Air har brugt ekstraordinært mange ressourcer på dokumentation og planlægning.
Og i en kommentar til årsrapporten for 2015 oplyser selskabet også, at »betydelige« ressourcer er afsat til at fastholde og optimere det høje sikkerhedsniveau...«.
Ifølge Børsen venter Hessellund, at de svære markedsforhold fortsætter i 2016.