Dansk guldmedalje i innovation

Et dansk innovationsnetværk har modtaget prisen som EUs bedste.

Dansk netværk modtager EU-guldmedalje i innovation Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

EU har givet det danske netværk Offshore Center Danmark prisen ”Cluster Management Excellence Labels Gold”. Det er det højeste niveau en innovativ organisation kan opnå i EU. Guldmedaljen er opnået i konkurrence med 350 netværks- og klyngeorganisationer fra hele Europa. Det danske netværk er kun det fjerde, der får den europæiske udmærkelse.

Et af netværkenes medlemmer, et jysk firma der laver teknik til højtryksudstyr, bruger netværket til at finde nye kunder.

- Det her er meget simpelt. Normalt skal vi bruge meget lang tid på at finde den rette dør at åbne, når vi skal sælge eller udvikle vores produkter. Nu har vi et hav af døre, og så kender vi tilmed dem bag dørene, siger Peter Dahlgaard, produktchef ved Sihm Højtryk i Esbjerg.

Hos det prisvindende innovative netværk er man glad for hæderen.

- Hæderen understreger vores betydning som brobygger mellem virksomheder og vores evne til hele tiden sætte nye skibe i søen, siger Peter Blach, direktør for Offshore Center Danmark.

Danske innovationsnetværk giver flere produkter på hylderne og nye givtige ideer til små virksomheder. Det gør netværkene gennem en kortere afstand til kunderne og ved at give muligheder for at samarbejde om udvikling af produkter med nogle af landets universiteter. Sådan lyder det i en ny rapport fra styrelsen for forskning og innovation.

Vent med at juble

Det er dog ikke alle, der slår hænderne sammen i taktfaste klapsalver over netværkenes formåen. De innovative netværk kan være gode, men de skal kunne bære sig selv, lyder beskeden fra Dansk Industri.

- Hvis de innovative netværk skal bæres af en varig støtte, så hænger det sammen med, at virksomhederne har svært ved at se en god forretning i netværkene, siger Katrine DiBona chefkonsulent fra Dansk Industri.

I udlandet har der været eksempler på, at medlemmerne af de innovative netværk finansieres helt ved, at medlemmerne selv betaler for deltagelsen.

Der er 22 netværk i Danmark, som administreres af styrelsen for forskning og innovation. Netværkene bliver støttet med 75 millioner kroner om året fra rådet for teknologi og innovation. De står til at skulle undvære over halvdelen af deres tilskud i 2013.