Dansk flymilliardær satser stort på jetfly

Billund-baserede Nordic Aviation Capitals (NAC) ejer i dag verdens største flåde af små turbopropelfly, og står det til stifter Martin Møller Nielsen, skal selskabet nu også vippe amerikanske General Electric af pinden som verdens største udlejer af mellemstore jetfly.

Grundlæggeren Martin Møller for Nordic Aviation Capital har verdens største flåde af mindre regionalfly. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det skriver Børsen.

Martin Møller Nielsen solgte sidste år halvdelen af livsværket til kapitalfonden EQT og Lego-pengetanken Kirkbi for godt 10 mia. kr. og med den friske kapital i ryggen, vil Møller Nielsen med NAC nu satse på det større marked for regionale jetfly.

- Ambitionen er at blive de bedste, men hvis vi gør vores arbejde ordentligt, bliver det utvivlsomt resultatet, at vi bliver de største, siger Martin Møller Nielsen til Børsen.

Blandt hovedkonkurrenterne i den nye produktgruppe er amerikanske General Electric, der med selskabet Gecas ved første øjekast sidder tungt på markedet med 374 små jet fly i folden.

Stifteren af NAC lader sig dog ikke skræmme og vurderer, at NAC allerede nu er ved at hente Gecas, da amerikanerne har en masse små fly, der ikke er interessante for NAC.