Dansk flygigant runder en milliard

Årsregnskabet for Nordic Aviation Capital (NAC) afslørede en gevinst på en milliard danske kroner. Det var dermed endnu et rekordår for det jyske flyleasingselskab, som forventer at slå rekord igen næste år.

Nordic Aviation Capital fik et rekordregnskab. Her ses grundlæggeren Martin Møller, som nu er bestyrelsesformand i flyleasingselskabet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup

Nordic Aviation Capitals regnskab viste særdeles positive tal for 23. år i træk. Virksomhedens omsætning steg med 21 procent, og overskuddet lå på 1,1 milliard kroner. Det skriver virksomheden i en pressemeddelelse.

Nordic Aviation Capital, der har hovedsæde i Billund, er verdens største flyleasingselskab inden for regionale jet- og turbopropfly. Og i år har der været gunstige vækstmuligheder for selskabet, som i samme periode har udvidet sin flyflåde med 43 fly, således at Nordic Fly Aviation nu råder over 480 fly.

I årsregnskabet for 2018/2019, der løber til 30. juli, viste, at den samlede omsætning var på 890 millioner dollars svarende til knap seks milliarder kroner. Med et forretningsresultat på 1,1 milliarder kroner leverede selskabet et afkast på 15 procent af egenkapitalen, hvilket ifølge Nordic Aviation Capital er et af de højeste afkast i branchen.

»Årets økonomiske resultater demonstrerer endnu et rekordår for NAC. Vi har med succes leveret på vores strategi, hvilket afspejler et hårdtarbejdende, dedikeret og lidenskabeligt team. Uden dem havde det slet ikke været muligt,« siger Søren M. Overgaard, administrerende direktør hos Nordic Aviation Capital, og tiføjer:

»I 2019/20 forventer vi at fortsætte vores vækstrejse og levere det 24. år i træk med øget fortjeneste - da vi fortsat er opsatte på at bevare vores position i hjertet af regional luftfart.«

Nordic Aviation Capital blev i 2015 opkøbt af den svenske kapitalfond EQT, og deres kundeportefølje tæller blandt andre flyselskaberne Aeromexico, airBaltic, Air Canada, Azul, British Airways, Garuda, LOT og Lufthansa samt store regionale aktører som Air Nostrum og Widerøe.