Dansk fjernvarme indtager Mongoliet

Mongoliets storbyer kan ikke kapere den store befolkningstilvækst og tvinges derfor til at udbygge sit fjernvarmenet. Det ligger der hundredvis af millioner kroner i, vurderer fjernvarmevirksomheden Logstor.

Løgstør virksomheden Logstor leverer rørsystemer til hele verden, der blandt transporterer fjernvarme rundt. Nu håber virksomheden at kunne indtage Mongoliet, fortæller slagschef Jørgen Ægidius. Foto: Logstor Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Flere danske virksomheder med speciale inden for fjernvarme retter for tiden blikket skarpt mod Mongoliet.

Landet skal nemlig renovere og udbygge store dele af sit op mod 50 år gamle fjernvarmenet. Det er især i de største byer, at problemet med det forældede fjernvarmenet er stort. Ikke alene skal fjernvarmenettet udbygges, Mongoliet planlægger også at opføre flere tusinde nye boliger, da folk fra landdistrikterne bevæger sig mod byerne, som ikke kan kapere de store menneskemængder.

»I et forsøg på at stoppe den bevægelse, må vi forbedre vores infrastruktur og sørge for en bedre adgang til elektricitet i landsbyerne,« siger han.

Det medfører arbejde til danske virksomheder, fortæller Jørgen Ægidius, der er salgschef i den danske fjernvarmevirksomhed Logstor.

»Hvis de skal have renoveret hele deres fjernvarmeindustri, er det hundredvis af millioner, der ligger som et potentielt marked for os,« siger Jørgen Ægidius, men understreger dog, at virksomheden endnu ikke har udarbejdet en komplet markedsplan for Mongoliet, men det skal de i gang med, for potentialet er stort; »det er der ingen tvivl om«, siger han.

Mongoliets viceenergiminister Dorjpurev Dulamsuren fortæller, at landets energi-ministerium har flere danske fjernvarmevirksomheder på blokken.

Han håber, at den mongolske regering allerede underskriver de første aftaler med de danske virksomheder inden for den nærmeste fremtid.