Dansk finne i London

Torsten Bjerregaard styrer fra London finske CapMans nordiske milliardinvesteringer i mursten og har sat turbo på opkøbene i Danmark.

Foto: Mathias Løvgreen Bojesen Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

47-årige Torsten Bjerregaard inkarnerer, hvor international finans- og ejendomsverdenen er blevet: Danskeren er uddannet i USA og bor på 16. år i London, hvor han styrer nordiske ejendomsinvesteringer for den finske kapitalforvalter CapMan, der plejer og passer penge fra blandt andre europæiske og nordamerikanske pensionskasser.

Karrieren tog sin spæde start i hjembyen Aarhus, hvor en ung Torsten Bjerregaard læste HA på den daværende handelshøjskole og desuden tog en god bid af cand.merc.-overbygningen. Så fik han mulighed for at læse MBA i USA, og det blev afsæt til foreløbig et kvart århundrede i udlandet og en karriere inden for mursten.

Under MBA-studiet kom Torsten Bjerregaard til ejendomsselskabet Lipton Realty med en portefølje på 6.000 lejligheder. Her var han ansat i ti år og sluttede som administrerende direktør, inden han drog til Lehman Brothers i London for at arbejde med investeringer i ejendomme. På seks år deltog han i transaktioner for over 50 milliarder kr.

I 2005 var han med til at grundlægge det lille rådgiver- og forvaltningshus NEP Partners med fokus på svenske ejendomme, ofte med mandat for Lehman Brothers.

Godt seks år senere kom han så til CapMan. Den børsnoterede kapitalforvalter med base i Helsinki ville gerne supplere sine hjemlige placeringer i mursten med investeringer i det øvrige Norden, og med sin indsigt i det svenske og danske marked var Torsten Bjerregaard lige manden.

Fornuftigt prisleje

Som seniorpartner har han sæde i investeringskomiteen og nikker til samtlige CapMan-ejendomshandler og har selv fingrene i dejen, når det gælder Sverige og Danmark. En anden opgave er kontakt til nogle af de investorer, som betror CapMan kapital.

I Danmark var priserne efter Bjerregaards smag længe drevet lovlig højt op af rigelig finansiering. I dag ser prislejet mere fornuftigt ud og er tilmed kombineret med sund makroøkonomi og gryende økonomisk vækst.

På knap et par år har Bjerregaard og CapMan investeret brutto 2,5 milliarder kroner hertillands med ejerandelen på 65 procent i det kommende Broen-butikscenter i Esbjerg som største enkeltpost.

Renset for belåning og ejerandele fra medinvestorer har CapMan netto investeret omkring 700 mio. kr. herhjemme og har både appetit på og kapital til mere. Kikkertsigtet er rettet mod boliger, kontorer og butikslokaler, særligt i hovedstaden, men også Bjerregaards gamle hjemby, Aarhus, og enkelte andre større byer kan komme på tale.

CapMan åbner om kort tid et dansk kontor, og selv om Torsten Bjerregaard på lidt længere sigt gerne vil tilbage til Danmark, kommer han næppe til at sidde i lokalerne i Havnegade:

»Jeg har så mange rejsedage, at jeg blot ville flyve ud fra Kastrup frem for London,« ræsonnerer han.

Torsten Bjerregaards hustru er slovak, og familien i velhaverbydelen Kensington omfatter også parrets to børn i skolealderen. De taler lidt slovakisk og dansk, men er meget bedre til engelsk.