Dansk Erhverv trækker forbrugere i retten

Organisationen stævner nu en række forbrugere, som tidligere har vundet sager om dårlig rådgivning ved TV-køb.

B&Os nye 3D-fjernsyn koster 384.000 kroner for den billigste model. Modellen på billedet koster 527.000 kroner. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En række forbrugere kan se frem til at blive stævnet inden for den kommende uge. Det er organisationen Dansk Erhverv, der udsteder truslen. Det sker som led i en strid mellem forbrugere og forhandlere af TV-udstyr, skriver Business.dk

For nylig afgjorde Forbrugerklagenævnet en række af sagerne til fordel for forbrugerne. De har fået medhold i, at forhandleren burde have haft en viden om og oplyst forbrugeren om nye tekniske forhold af betydning for købet af TV-model. Hvis ikke forhandlerne vil bindes af disse afgørelser, skal de indbringes for en domstol inden for 30 dage.

- Vi har aldrig tidligere nægtet at rette os efter afgørelser i Forbrugerklagenævnet. Men i disse TV-sager ser vi ingen anden udvej end at indbringe sagerne for domstolene, da afgørelserne er helt hen i vejret, siger Lone Rasmussen, forbrugerpolitisk chef i Dansk Erhverv.

Læs også:

Virksomheder ofte tvunget til at bøje sig i forbrugersager

Spot tidens mest attraktive forbrugere

Hun mener, at de TV-apparater, som forbrugerne har købt, fungerer lige så godt i dag, som da de blev købt. En sagsbehandling ved domstole giver større retssikkerhed, vurderer Dansk Erhverv.

Problemet med de TV-sager, der nu skal for retten, knytter sig til kabel-TV-selskabet YouSee. Selskabet fjernede i august 2009 en kryptering, så det blev lettere at se de digitale TV-kanaler.

Forhandlere kan ikke se ind i fremtiden

Forbrugerklagenævnet har givet en række forbrugere medhold i, at de har krav på at få penge tilbage, hvis de helt tilbage til december 2008 har købt et tv uden at få at vide, at de efter august 2009 kunne skrotte en digital boks, såfremt de i stedet købte et TV med en C-tuner.

Men på det tidspunkt kendte forhandlerne ikke til YouSees kommende beslutning, forklarer Dansk Erhverv.

- Det kan ikke være rigtigt, at TV-forhandlerne skal kunne spå om fremtiden, siger Lone Rasmussen.

Skriv en kommentar herunder: