Dansk Erhverv: PostNord skal privatiseres

I kølvandet på offentliggørelsen af PostNords redningsplan siger fagchef hos Dansk Erhverv, Jakob Tietge, at der er behov for en plan for, hvordan PostNord skal privatiseres.

Arkivfoto:Kriseramte PostNord beder nu staten om at få tilført 2,3 milliarder kroner i forbindelse med omlægningen af selskabet. Det oplyser PostNord Danmark til Ritzau. (Foto: Henning Bagger/Scanpix 2017) Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger

Postomdeling én gang om ugen og mellem 3.500 og 4.000 danske fyringer indenfor de næste to til tre år. Det er konsekvensen af, at der mangler 2,34 mia. kroner i PostNord.

Det får fagchef hos Dansk Erhverv, Jakob Tietge, til at melde ud, at der skal lægges en plan for, hvordan PostNord på sigt skal privatiseres.

Jakob Tietge mener, at det skaber unfair konkurrence i forhold til de private aktører, når PostNord går ind på blandt andet godsmarkedet. I kraft af at 40 pct. af PostNord er ejet af den danske stat, og 60 pct. er ejet af den svenske stat, har PostNord skattekroner i ryggen, og det er det, der ifølge Jakob Tietge skaber skævvridningen.

“Grunden til, at vi gerne vil have, at PostNord skal privatiseres, er, at vi gerne vil have en sundere konkurrence på postområdet. Der er efterhånden en lang række private aktører, som udfylder markedet, og som også sagtens vil kunne tage over på nogle af de områder, som PostNord ikke længere skulle udføre,” siger Jakob Tietge og fortsætter:

“Ved at du har et privatiseret postselskab, står det mere frit for politikerne at finde ud af, hvem der skal stå som udførende led af den danske postservice. Der er ikke nogen grund til, at staten skal stå som ejer for det selskab, som skal stå for postomdelingen,” siger Jakob Tietge.