Dansk energiselskab udfordrer TDC

Det Esbjerg-baserede energiselskab SE, tidligere Sydenergi, har ambitiøse planer for sin teleforretning.

»Vi skal være nummer to på det danske telemarked. Det er ambitionen. Vi skal være alternativet til TDC på alle områder. Både for private og erhverv,« siger Niels Duedahl, topchef i Sydenergi. Fold sammen
Læs mere
Foto: CLAUS FISKER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Selskabet vil tage kampen op mod TDC og fordoble driftsindtjeningen fra sin teleforretning i 2018 fra 450 mio. kr. til 700-800 mio. kr.

Det skriver dagbladet Børsen.

»Vi skal være nummer to på det danske telemarked. Det er ambitionen. Vi skal være alternativet til TDC på alle områder. Både for private og erhverv,« siger Niels Duedahl, topchef i SE, til dagbladet Børsen.

For at opnå målet om at kunne tilbyde et alternativ til TDC på alle måder, bliver alle SEs teleområder lagt sammen. Dermed kommer tv-selskabet Stofa til at ligge sammen med aktiviteterne for tele til erhvervskunder, SEs milliardstore fiberbredbåndssatsning og det nyligt annoncerede mobiltelefoni-område.

Store dele af SEs satsning skal dog ikke bare konkurrere med TDC, men er også baseret på telekæmpen. SE har nemlig indgået en storaftale med netop TDC om brug af TDCs mobilnet, og SEs muligheder for at tilbyde bredbånd og tv på landsplan er betinget af adgang til TDCs YouSee-kabelnetværk. Om SE får adgang, bliver afgjort at myndighederne til efteråret.