Dansk energihandelskoncern oplever comeback

Henrik Lind har gjort comeback i Danske Commodoties og det har genoplivet selskabet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Martin Dam Kristensen

Energihandelskoncernen Danske Commodities har i 2017 oplevet en stigning i overskuddet på 79 pct. til 60,3 mio. euro (449 mio. kr.), samt en øget omsætning på 65 pct., svarende til 41 mia. kr.

Det skriver Dagbladet Børsen.

Danske Commodities' stifter og administrerende direktør, Henrik Lind, valgte i 2010 at trække sig tilbage som administrerende direktør. I efteråret 2016 blev han genansat som topchef for koncernen, og det skete efter en periode med vigende resultater fra et rekordresultat på 44,1 mio. euro (328,5 mio. kr.) i 2013 til 8,9 mio. euro (66,3 mio. kr.) i 2013.

»Det føler vi egentlig, vi har begravet for noget tid siden, men den måde, vi har arbejdet på sidste år, har været yderligere fokusering på tingene og at udvikle vores forretning. Både ved at gå dybere ned i de markeder, vi allerede er i, og så er vi samtidig med det gået ind i nye markeder. Vores maskine kører endnu mere effektivt takket være vores medarbejdere, og i takt med at vi har fået mere og mere automatisering og flere og flere systemer på vores forretning,« siger Henrik Lind, der er administrerende direktør i Danske Commodities, til Børsen.

Danske Commodities, der er stiftet af Henrik Lind i 2004, fører handel med el og gas på tværs af 37 lande i Europa.