Dansk Energi vil have varedeklaration på bredbånd

Lav en varedeklaration på bredbånd, så forbrugerne får klar besked om de hastigheder, som de køber hos bredbåndsudbyderne.

Foto: CLAUS FISKER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Sådan lyder et forslag fra organisationen Dansk Energi, der er blevet håndplukket til at fremlægge idéen på en digitaliseringsdag i EU mandag.

Med på mødet i Bruxelles er næstformand i EU-Kommissionen Neelie Kroes, der også er EU-kommissær for Den Digitale Dagsorden. Kommissionen er nu på vej med en undersøgelse af bredbåndskvalitet i Europa. 

- Med undersøgelsen bliver der langt om længe sat spot på problemerne med, at eksempelvis det gamle kobbernet markedsføres med hastigheder som langt fra leveres til forbrugerne, siger Thomas Woldiderich, konsulent i Dansk Energi.

Forslaget fra Dansk Energi går ud på at mærke bredbånd på tre måder: den markedsførte hastighed både ned fra og op til internet, den garanterede minimumshastighed begge veje samt garanteret hastighed, hvis man samtidig ser tv via netforbindelsen. 

I organisationen peger man blandt andet på, at systemet med energimærkning af køleskabe efterhånden har gjort det svært at finde energislugende skabe på markedet. Thomas Woldiderich mener, at de danske politikere burde vågne op og sikre en varedeklaration på bredbånd i Danmark.

- For den kommer næppe af frivillighedens vej, siger han. På den digitale EU-dag mandag vil en række interesseparter deltage med forslag og diskussion for at finde frem til de forslag, der skal med på EUs digitale dagsorden.