Dansk EM-helt foreviget på Norwegians haleror

En af de største legender fra det danske landshold, der vandt Europamesterskabet i 1992, bliver nu hædret med et billede på Norwegians haleror.

Richard Møller Nielsen får plads i de europæiske luftstrøg Fold sammen
Læs mere
Foto: PR

I dag er det 25 år siden det danske landshold slog Tyskland 2-0 ved Europamesterskaberne i Sverige. En begivenhed, som velsagtens enhver dansker husker. Og var man ikke i live, som er tilfældet med mig selv, så er man blevet fortalt om finalen og har nærmest hørt det hele.

Vi har enten hørt om John »Faxe« Jensens mål, hvor bolden blev »ramt lige i røven,« om Peter Schmeichels akrobatiske målmandsspil eller om den mere ukendte, men spektakulære saksesparksredning fra Kent Nielsen, hvor han svævende i luften fik afværget et sikkert mål med det yderste af sin fodboldstøvle.

Landsholdet skal i dag fejres på Rådhuset i København nøjagtigt som for 25 år siden. Og når EM-holdet skal fejres skal den nu afdøde træner, Richard Møller Nielsen, selvfølgelig også hyldes. Og det har flyselskabet Norwegian sørget for, at han bliver. Selskabet har dedikeret et af sine haleror på selskabets nyeste Boeing 737-800-maskine til træneren. En gestus, som trænerens søn, Tommy Møller Nielsen, der selv er tidligere fodboldtræner og nuværende Manchester United Chief Scout, er beæret over.

Artiklen fortsætter under billedet.

»Jeg er utrolig taknemmelig og beæret over, at Norwegian har valgt at hylde min far på haleroret af deres nyeste fly. Han er i løbet af de seneste år blevet hædret for sine bedrifter flere steder, og han ville også have været ekstremt stolt over denne flotte gestus. Min far oplevede mange forskellige europæiske byer i sin tid som landstræner, og jeg synes, det er fantastisk, at han nu kommer til at flyve rundt i hele Europa igen,« siger han i en pressemeddelelse.

Norwegian har i mange år foreviget store personligheder på sine haleror. Richard Møller Nielsen kommer altså i selskab med legender som Dirch Passer, Jørn Utzon, Karen Blixen, H.C. Andersen og Søren Kierkegaard. Der er nu alt i 18 danske personligheder på flyene.

Richard Møller Nielsen døde i 2014 som 76-årig. Han var assistenttræner under Sepp Piontek for landsholdet, før han fra 1990-1996 var styrmanden bag EM-holdet. Den fynske træner blev kåret til World Soccer World Manager of the Year i 1992. FIFA tildelte ham i 2004 FIFA Centennial Order of Merit for sin indsats indenfor fodbolden.

Billedet af træneren kan ses på Norwegians europæiske fly, og dermed kan det også ses, hvis man flyver fra København.