Dansk eksport drøner frem

Det ser rigtig godt ud for den danske eksport. Fra februar til marts steg eksporten knap ti procent. Meget positivt, siger Udenrigsministeriets Eksportråd.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der er igen kommet gang i den danske eksport, der fra marts til februar steg med 9,2 procent. Det viser Danmarks Statistiks foreløbige opgørelse af vareeksporten.

Tallet er korrigeret for sæsonudsving og omfatter hverken energi, skibe eller fly.

- Det har taget længere tid end forventet for væksten i eksporten at vende tilbage, men nu er tegnene der omsider, siger cheføkonom Jacob Warburg, fra Udenrigsministeriets Eksportråd i en pressemeddelelse.

Han påpeger, at eksporten stort set har ligget fladt på bunden siden juni 2009. Tallene fra marts er "overordentligt positive". De stemmer godt med mere positive økonomiske meldinger fra danske eksportmarkeder. Den svagere krone følger den svækkede euro overfor blandt andet dollar, samt svenske og norske kroner. Det hjælper også danske virksomheder, forklarer han.

- Det er især markeder uden for EU, som har trukket væksten i dansk eksport. Væksten til disse lande har de seneste tre måneder været 6,6 procent, mens væksten til EU-landene kun har været 1,1 procent i forhold til tre måneder tidligere, siger Jacob Warburg.

Det går godt i USA og Kina, og blandt EU-landene går eksporten især frem i Sverige, Italien og Finland.

/ritzau/