Dansk ejendomsmægler vil ændre måden du steger din bacon på

En baconpose skal gøre det nemt og hurtigt at stege perfekt bacon. Bagmanden er en dansk ejendomsmægler, der blev træt af svineriet. Projektet har fået cirka en halv million i tilskud.

Foto: RICK WILKING.
Læs mere
Fold sammen

Livets krydderi, kaldes det. Bacon. Danmarks eksportstolthed og brunchtallerknens kronjuvel. Men lige så lækkert det smager, ligesom svinende er det i tilberedningsprocessen. Stegepande, komfur, hele køkkenet og sågar skjorter skal af og til vaskes, når griseflæsk skal forvandles til velsmagende kødkærlighed, men det vil en dansk ejendomsmægler nu ændre på.

Inspireret af popkornsposen har Henning Reinholdt nemlig opfundet en emballage, der skal gøre det nemmere og mindre svinsomt at stege bacon.

»Vi har skabt en speciel emballage, der gør, at man kan stege bacon i en mikroovn med et flot resultat. Humlen er, at man er nødt til at få dampen væk. Det er meget vigtigt, for ellers bliver baconen slatten. Og så skal fedtet også suges væk fra baconen, for at det bliver så nemt som muligt,« fortæller Henning Reinholdt, der fik idéen til baconemballagen for et årti siden. Først for to år siden besluttede han dog, at tiden var inde til at gå mere helhjertet ind i projektet. Siden er fulgt adskillige forsøg, møder og rejser til udlandet for at finde de rette samarbejdspartnere.

Foto: Privatfoto. Henning Reinholdt Fold sammen
Læs mere

»Vi har fundet et materiale, susceptor, der gør, at der udvikles ekstraordinær høj varme lige præcis der hvor susceptoret er. Det gør, at baconen kan stege meget hurtigt, så den bliver sprød,« siger Henning Reinholdt, og forklarer videre:

»Nedenunder er der et specielt materiale, der kan suge fedtet. Og i toppen er der små huller i indpakningen, der gør, at dampen kan komme væk«.

En halv million i tilskud

Foruden Henning Reinholdt står også hans kone, Henriette Reinholdt, samt Kirsten Ebdrup, der begge er advokater, bag projektet. De har døbt deres firma Convenience Food Packaging, og selvom produktet endnu ikke er at finde i nogen butikker endnu, har de allerede fået cirka en halv million i tilskud. Det er penge der er kommet fra Innovationsfonden, der har bevilliget beløbet efter samarbejde med Teknologisk Institut, der også har hjulpet med at udvikle posen.

»At Teknologisk Institut og Innovationsfonden synes det er spændende, ser vi som en stor cadeau. Uden pengene havde vi skulle klare det selv, og så er det desuden altid rart, at der er andre, der tror på idéen,« siger Henning Reinholdt.

Står det til Convenience Food Packaging og Henning Reinholdt, kan man købe baconposen inden længe. Firmaet er i øjeblikket i dialog med flere større og mindre aktører indenfor baconproduktionen, men fordi bacon spises over det meste af verden, er udenlandske samarbejdspartnere også i spil, fortæller Henning Reinholdt:

»Der er nogle, der synes det her er mere interessant end andre. Men hvis jeg skal komme med et gæt, vil jeg skyde på, at det er i handel indenfor et halvt års tid. Vi er i hvert fald så færdige og klar med produktet, som vi kan være. Nu skal vi have fundet producenten og dem, der vil putte grisen i emballagen«.

Ifølge Convenience Food Packaging spiser hver dansker I gennemsnit fire kilo bacon, mens tallet er det dobbelt for briterne og amerikanerne.