Dansk dominans i Microsoft-top

En mangeårig, udmattende magtkamp i toppen af Microsoft ser ud til at være faldet ud til dansk fordel, efter at Microsoft har gennemført en global ledelsesrokade i divisionen for økonomi- og andre forretningsprogrammer.

Siden opkøbene af de to store softwareleverandører, amerikanske Great Plains og danske Navision for sammenlagt 20 mia. kr. i 2001 og 2002, har Microsoft frem til sidste år fastholdt selvstændige produktgrupper og salgsorganisationer for de to tilkøbte selskabers kernesystemer, skriver Børsen.

Den oprindelige stifter af Great Plains, Doug Burgum, blev efter opkøbene ansat som overordnet chef for hele Microsofts nye satsning på forretningssystemer, og kort efter, han i 2006 trak sig tilbage, blev en anden Great Plains-chef, Tami Reller hentet til som midlertidig topchef.

Til mange analytikere og Microsoft-ansattes overraskelse har Microsofts koncerndirektør Steve Ballmer nu besluttet, ikke at give Tami Reller den permanente toppost. I stedet henter han Kirill Tatarinov ind som ny chef fra en topstilling et andet sted i Microsoft.

Dermed bliver divisionen ikke længere ledet af en person med stærkt tilhørsforhold til Great Plains-lejren. En af Kirill Tatarinovs første beslutninger var at forfremme danske Mogens Elsberg , så han nu bliver global produktchef - ikke blot for de tidligere danske systemer Axapta og Navision, men også for Great Plains-produktgruppen og alle andre tilkøbte forretningssystemer, såsom Solomon. Kilde: Børsen