Dansk dominans blandt Europas bedste iværksættere

TechCrunch kårer Tradeshift som bedste business-startup.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

To danske virksomheder kom til tops, da TechCrunch forleden kårede Europas bedste it-startups.

Tradeshift blev kåret som den bedste startup i business-kategorien, mens Podio blev nummer to i samme kategori med titlen ”Highly commended”.

Begge virksomheder deltager også i ComONs Tech Guld konkurrence, hvor vinderen udpeges i næste måned.

Vinderen af den overordnede TechCrunch EU-konkurrence blev Moshi Monsters – en virtuel verden for børn, hvor man kan adoptere og passe et sødt monster.

Vinder af kategoen bedste nye startup blev Flattr – det alternative bud på en betalingstjeneste til indholdsejere på nettet udtænkt af Pirate Bay-stifteren Peter Sunde.

For Tradeshift er kåringen sandsynligvis kun ekstra creme på en i forvejen fuldfed liste over udmærkelser og roser. Firmaet blev officielt lanceret i foråret og hyldet som et banebrydende nyt koncept for digital betaling mellem virksomheder i både Wired og TechCrunch.

I bestyrelsen for Tradeshift finder man blandt andre Skype-investoren Morten Lund.

Firmaet har på et halvt år fået kunder i 92 lande og har i dags 30 ansatte. Ifølge direktøren Christian Lanng er der omkring 500 nye virksomheder, der tilslutter sig Tradeshifts system hver uge.

Podio, der kan beskrives som social samarbejdsplatform for virksomheder – en slags erhvervslivets Facebook – har også kendte navne i bestyrelsen. Firmaets bagmand er den kendte it-iværksætter Thomas Madsen-Mygdal, og med sig har han blandt andre Tommy Ahlers, der blev en af de danske it-gulddrenge med salget af af Zyb for to år siden.

Hele listen over nominerede, finalister og vindere i de i alt 23 forskellige kategioer i TechCrunch-konkurrencen kan ses her.