Dansk direktør tilstår i international hestekødsskandale

En 58-årig dansk direktør har erkendt sig skyldig i medvirken til hestekødsskandalen fra 2013, hvor spor af hest blev fundet i forskellige fastfood-varer og færdigretter.

En kunde hævder, at Flexi Foods Ltd. i Hull har importeret hestekød og solgt det videre som oksefars. Foto fra Flexi Food Ltd i Gentofte onsdag den 13. februar 2013. Fold sammen
Læs mere
Foto: Torkil Adsersen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En jury i London har fundet tre mænd skyldige i at have roller i hestekødsskandalen fra 2013. For nyligt blev en 55-årig direktør fra Cypern fundet skyldig på trods af at have nægtet sig skyldig. Ligeledes er en 58-årig direktør fra Gentofte, blevet fundet skyldig. Det skriver The Guardian.

De tre tiltalte mænd drev to virksomheder. Den 58-årige dansker drev sammen med en forretningspartner køddistributionsvirksomheden FlexiFoods, der ligger i den engelske by Hull, mens en tredje tiltalt cypriot drev pølsefabrik. Sidstnævnte er for nyligt blevet dømt skyldig for at begå bedrageri overfor kunderne ved at tilføre hestekød til partier af kød og sælge dem som rent oksekød.

Strafudmålingen af de tre vil finde sted i næste uge.

I 2013 efterforskede Londons politi svindlen, efter der blev fundet hestekød i burgere i Irland. Herefter blev virksomheden FlexiFoods i Hull og i Gentofte gransket, og e-mails er blevet brugt som bevismateriale for, at der har været en sammensværgelse. Ifølge The Guardian har FlexiFoods arrangeret at få sendt hestekød fra Irland og Polen til London, hvor det er blevet blandet i andre partier kød.

Hestekød er billigere end kvæg, og i den internationale efterforskning af skandalen i Europa er der fundet beviser for, at noget af det ulovlige hestekød er kommet fra heste, som ikke har været godkendt som spiselige.

Tidligere i denne måned slog Europol i samarbejde med den spanske civilgarde til mod en ulovlig gruppe, som har arbejdet med illegal distribution af hestekød, der bl.a. havnede i Findus-lasagnerne i 2013. 66 personer blev anholdt for mistanke om indblanding.

Europols efterforskning blev igangsat, efter der blev fundet spor af det antiinflammatoriske middel Phenylbytazon i forskellige kødholdige madvarer.