Dansk detailhandel slæber sig af sted i krybesporet

Fra marts til april i år faldt detailsalget en lille smule med 0,2 procent. Det betyder, at detailsalget har ligget på næsten det samme niveau det sidste halve år.

Danskerne var ikke lige så flittige med dankortet i april som i marts, og det giver et lille fald i detailhandlen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nikolai Linares
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Et lille fald i aprils detailhandelstal viser en overraskende svag udvikling i detailhandelen, om end tallene de seneste måneder samlet set er steget en smule.

Det samlede fald er på 0,2 procent.

Det er blandt andet et fald på 0,7 procent i salget af forbrugsvarer, der er med til at trække det samlede tal ned. I den anden ende trækker salget af beklædning mv. op med en stigning på 1,9 procent.

Salget af dagligvarer udgør 45 procent af det samlede salg, og her var der et lille fald på 0,1 procent i salget.

Hos Dansk Erhverv ser man med bekymring på den meget lille udvikling i tallene, der blot er steget en lille smule siden 2014.

»Der tegner der sig et billede af, at danskerne i sammenligning med 2014 har løsnet lidt op for det ret faste greb om pengene, som har præget forbruget i en årrække. Når det er sagt, så er det da lidt bekymrende, at udviklingen de seneste måneder har været tæt på uændret, men det viser os, at det forbrugsopsving, som nok fortsat er i gang, ikke er helt så kraftigt, som man kunne håbe. Øget salg i landets butikker og generelt flere af forbrugernes penge i omløb skaber vækst og arbejdspladser, og derfor er det afgørende at bl.a. detailsalget holder momentum,« siger økonom Mira Lie Nielsen fra Dansk Erhverv.

Tallene for april er fjerde måned i træk med små udsving, og salget i februar til april var på niveau med salget november til januar. Tallene er korrigeret for prisudvikling, normale sæsonudsving og effekten af handelsdage.