Dansk designklenodie får egen butik i Tokyo

Japanerne elsker Wegners Y-stol, så meget, at Carl Hansen & Søn åbner egen butik i Tokyo. Andre møbler får også plads, men Y-stolen er den absolutte stjerne.

Carl Hansen & Søn åbner en to-etagers flagshipstore i Tokyo samtidig med, at Hans J. Wegner ville være fyldt 100 år. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

På den ene væg hænger farvestrålende Y-stole i flere meters højde, og netop dette møbel er omdrejningspunktet for Carl Hansen & Søns nye forretning i den japanske hovedstad, Tokyo.

Salget i Japan har udviklet sig så voldsomt, at det nu er møbelproducentens største eksportmarked.

»Vi oplever stor fremgang på det japanske marked, og Japan udgør i dag vores største eksportmarked. En eksport båret frem af Hans J. Wegners verdenskendte Y-stol, som japanerne er meget fascineret af. Japanske forbrugere anerkender godt design og kvalitetshåndværk - de har jo selv en markant og lang tradition for smukt håndværk i naturmaterialer med et markant minimalistisk udtryk,« siger direktør Knud Erik Hansen i en pressemeddelelse.

Forretningen åbner tirsdag, samme dag, som stolens far, Hans J. Wegner ville være fyldt 100 år.

Japanernes glæde ved netop Wegner overrasker ikke Knud Erik Hansen.

»Der er ... et værdifællesskab mellem Japan og Danmark, og japanerne anerkender også Wegners minimalistiske tilgang og hans brug af træ i sine tidløse og elegante design. Derfor giver det god mening for os at åbne en flagship store i Tokyo, der kan fungere som platform for større synlighed i gadebilledet og dermed yderligere udbredelse af japanernes kendskab til Carl Hansen & Søn brandet,« siger han.

Ud over Wegners design vil den japanske Carl Hansen & Søn-forretning forhandle møbler designet af blandt andre Ole Wanscher, Kaare Klint samt japanske Tadao Ando.