Dansk designfirma ind på verdens største marked

Timothy Jacob Jensen står i spidsen for Jacob Jensen Design, som i fredags slog dørene op til det kinesiske marked med en ny tegnestue.

Shanghai er seneste bastion, som Jacob Jensen Design har indtaget under ledelse af Timothy Jacob Jensen. Han er søn af grundlæggeren, Jacob Jensen, som især var kendt for sine design udført for Bang & Olufsen. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Timothy Jacob Jensen trådte i 1990 frem i rampelyset efter i flere år at have stået i skyggen af sin far - den kendte industrielle designer Jacob Jensen der i 1958 stiftede virksomheden Jacob Jensen Design. Da Jacob Jensen trak sig tilbage, var det oplagt, at hans ældste søn, Timothy Jacob Jensen, overtog direktørposten, og som oplagt, så gjort. Den i dag 50-årige Timothy Jacob Jensen trak i direktørblusen, som han har beholdt på lige siden.

Se billederne: De danske designperler fra Jacob Jensen

Og det er gået godt for virksomheden i de 22 år, hvor Timothy Jacob Jensen har styret forretningen. Den foreløbige kulmination kom fredag i sidste uge, hvor Jacob Jensen Design slog dørene op til det kinesiske marked og åbnede en tegnestue i den kinesiske millionby Shanghai.

Virksomheden blev headhuntet af den kinesiske milliardær George Lee, der har spottet 1.500 udenlandske virksomheder inden for forskellige brancher, som skal tilføre Kina viden og ekspertise.

For Jacob Jensen Design bliver opgaven at servicere kinesiske kunder samt at uddanne unge, kinesiske designere til masters.

»Det er en enorm, global anerkendelse at blive hentet til Kina, og personligt glæder jeg mig til at kunne være med til at forbedre vilkårene for den gennemsnitlige kineser,« siger Timothy Jacob Jensen.

Timothy Jacob Jensen er så at sige født ind i virksomheden Jacob Jensen Design, men det har ikke altid være fedt at være kendt som »Jacob Jensens søn«. Som så mange andre sønner - og døtre for den sags skyld - af kendte, succesfulde kunstnere, sportsudøvere og forretningsmænd og -kvinder havde Timothy Jacob Jensen behov for at lægge afstand til det at være Jacob Jensens søn. Og den afstand har han sandt at sige tilbagelagt. I dag er Timothy Jacob Jensen kendt for at være sig selv: En hårdtarbejdende, kreativ industriel designer, der kører tingene på sin måde.

Turbulent ungdom

Men inden han kom så langt som til at trække i direktørblusen og lægge afstand til familienavnet, var han igennem en turbulent ungdom.

Syv et halvt års skolegang og ti til 12 skoleskift vidner om, at skolen ikke var noget for Timothy Jacob Jensen. Han valgte da heller ikke at fortsætte på en ungdomsuddannelse, da han som 16-årig endelig kunne forlade skolen i 1978. I stedet takkede han ja til den kontrakt, hans far stod klar med: Job fra klokken 8 til 16 med en dagsløn på 100 kroner.

Mesterlære hos faren

Timothy Jacob Jensen kom i mesterlære hos sin far, og som 20-årig blev han boss for tegnestuen, da faren emigrerede til Spanien. Her blev han indtil 1985, hvor han rejste til København for at åbne sin egen tegnestue, mens han sideløbende var artist i et gadecirkus med jonglering og akrobatik som speciale.

Efter to år i København rejste han til Australien, hvor han overvejede at slå sig ned, indtil han i 1990 fik et nyt tilbud fra faren: Ville Timothy Jacob Jensen overtage driften af Jacob Jensen Design? Ja tak, det ville han gerne, hvis han kunne få »rette-ret«.

Siden da er det gået slag i slag for virksomheden, som altså nu er kommet igennem til det kinesiske marked.

I mellemtiden har Jacob Jensen Design fået to søskende i form af Jacob Jensen Holding (1998) og Jacob Jensen Brand (1999).

Timothy Jacob Jensen arbejder meget, men når han finder tid til afslapning, står der mad, mountainbike, musik, børnene og rejser på programmet.