Dansk chokoladekonge går på børsen i USA

Iværksætteren Frank Homann børsnoterer den første januar sit selskab Xoco, som han vil gøre til verdens førende producent af kakaobønner til luksuschokolade.

Fra første januar er den danske virksomhed Xoco at finde på OTC-listen, der er en af de mindre børser i USA, og selskabet, som er startet og ledet af danske Frank Homann går direkte efter at blive verdens førende producent af kakaobønner til luksuschokolade. Det skriver Børsen.

»Vi har i dag en million kakaotræer, og vi kan se, at investeringen var rigtig. Bønnerne er unikke, chokoladen vinder priser, og der er efterspørgsel. For syv år siden var det en power point-præsentation, men i dag kan vi se, at markedet er der,« siger Frank Homann.

Pengene fra børsnoteringen skal bruges til at skabe vækst i virksomheden.

I første omgang vil Frank Homann rejse tre millioner dollar og bruge dem til at fordoble antallet af kakaotræer.

»Vi starter en totrinsraket. De tre millioner dollar, vi får ind nu, sætter gang i en dobling af produktionen, og med de kontanter derfra kan vi om fem år reinvestere i forretningen, gå mere internationalt og lave nogle aggressive opkøb,« siger Frank Homann.

Planen er, at Xoco om 10 år omsætter for 240 millioner kroner og henter en driftsindtjening på 100 millioner kroner.

Blandt de interesserede investorer er administrerende direktør i Agricon, Allan Kronborg. Han vil skyde op mod fem millioner kroner i selskabet og er nu en del af arbejdet med at finde andre interesserede.

»Jeg synes, det er en kanon forrenting at kaste sig over som investor. Frank Homann ved, hvad han laver, og jeg synes, det er en spændende historie, der ligger bag,« siger Allan Kronborg.