Dansk Build-a-bear konkurs

Den danske del af bamsekæden Build-A-Bear har indgivet konkursbegæring efter længere tid med røde tal på bundlinjen.

Build-A-Bear har ikke kunne udbetale løn til medarbejderne i februar og indgiver nu konkursbegæring Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De 150 ansatte i de danske Build-A-Bear butikker har ikke fået udbetalt løn for februar måned, men i stedet fået besked på at kontakte deres fagforeninger, efter bamsekæden er gået fallit.

»Build-A-Bear har i dag indgivet begæring om konkurs, da de ikke længere har penge til regninger og lønninger,« siger faglig chef for HK Handel,« Kim Jensen.

Kædens bankforbindelser har garanteret medarbejdernes løn til og med mandag, men er der ingen der overtager kæden, må de ansatte hente lønnen hos Lønmodtagernes Garantifond, siger Kim Jensen.

Allerede i 2011 havde virksomheden en samlet gæld på 61 millioner kroner. Dengang manede koncerndirektør Claus Nielsen til ro, men nu gik den ikke længere for det bamsebyggende koncepts eventyr i Danmark.

Bag konceptet står Choose Holding A/S, som ejer de danske butikker, en mobilbutik og butikkerne i Norge og Sverige. Koncernen havde håbet på overskud efter frasalget af det tyske selskab og nedskæringer i medarbejderstaben, skrev business.dk i 8. juni 2011. Men det overskud kom ikke.

Medarbejderne i de otte danske Build-A-Bear butikker er blevet opfordret til at holde åbent, på trods af falliterklæringen, da ledelsen ligger i forhandlinger med en ny investor, skriver Avisen.dk.

Og hvis der ikke kommer en investor på banen hen over weekenden, vil konkursbegæringen munde ud i et konkursdekret.

»Givet fald der ikke sker noget hen over weekenden, hvis de ikke finder en investor, der vil betale deres regninger, så vil der selvfølgelig blive udstedt konkursdekret i næste uge,« siger Kim Jensen.

De danske Build-A-Bear butikker er en del af det amerikanske koncept Build-A-Bear Workshop, der startede i St. Louis i 1997. Kæden har på verdensplan 351 virksomhedsejede forretninger i USA, Puerto Rice, Canada og England. Derudover har kæden 91 franchise butikker i blandt andet Tyskland, Mexico, Sydafrika, Thailand, Norge og Danmark.