Dansk brintbil klar til produktion

Et nyt dansk erhvervseventyr kan være på vej: Til august kommer Danmarks første brintbil på gaden, og den er resultatet af et samarbejde mellem private og offentlige aktører.

Danmark er stærkt på vej til at få sin første bil med brintmotor, en teknologi som mange spår er afløsningsteknologien for den forurenende forbrændingsmotor, skriver Børsen.

Bilen, som har fået navnet Hywet, er en videreudvikling af den oprindelige danske elbil Kewet, som i dag fremstilles i Norge, hvor elbilen er blevet kult.

Brintversionen er resultatet af et samarbejde mellem det private og det offentlige: Heat, Serenergy, Aalborg Universitet, Cemtec og Mariagerfjord Kommune.

Bilen, der ser dagens lys til august, er udstyret med en 13 kw. elmotor og en stak højtemperatur PEM brændselsceller samt et moderne Lithium Ion-batteri. Når bilen starter, sker det med hjælp fra batteriet, men kort efter skifter bilen over til brændselscellen, som kører hele tiden og forsyner bilen med den nødvendige strøm fra eget kraftværk. Prisen ventes at blive under 200.000 kroner, skriver Børsen.