Dansk Bredbånd straffes med kæmpebøde

Dansk Bredbånd har fået en bøde på 150.000 kroner af Forbrugerombudsmanden for ikke at have givet ordentlige prisoplysninger på sin hjemmeside.

Flot så det ud, da Dansk Bredbånd for år tilbage demonstrerede det digitale hjem. Men selskabet glemte at informere korrekt om prisen og nu har det udløst en bøde. Fold sammen
Læs mere
Foto: jan jørgensen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Dansk Bredbånd skal hoste op med 150.000 kroner for ikke at oplyse mindsteudgiften til forbrugerne på en række af sine produkter.

Det oplyser Forbrugerombudsmanden i en pressemeddelelse.

Selskabet blev sammen med syv andre bredbåndsudbydere i foråret 2009 politianmeldt for overtrædelse af reglerne om prisoplysninger.

Dansk Bredbånd havde på sin hjemmeside i en længere periode annonceret med den månedlige abonnementspris for bredbånd uden at oplyse den samlede mindsteudgift for en række af produkterne.

Forbrugerne var ud over den månedlige abonnementspris bundet i seks måneder, og der var samtidig oprettelsesomkostninger forbundet med at tegne abonnementet.

Det er anden gang, at Dansk Bredbånd ikke følger reglerne. Og ifølge Forbrugerombudsmanden er det derfor, at bøden bliver så stor.

- Bødens størrelse er desuden fastsat på baggrund af størrelsen af omkostningerne forbundet med markedsføringen samt under hensyntagen til, at Dansk Bredbånd A/S har medvirket til sagens efterforskning, skriver Forbrugerombudsmanden i en pressemeddelelse.

/ritzau/