Dansk Bredbånd solgt til elselskaber

Elselskaberne optrapper kampen mod TDC og er nu igen næsten landsdækkende.

Anders Christjansen, direktør i Waoo. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Et af de sidste få »ledige« danske sælgere af internetforbindelser, Dansk Bredbånd, er blevet købt af elselskaberne, der dermed ruster voldsomt op i kampen mod især TDC.

Elselskabernes fælles salgsselskab, Waoo (tidligere Company X), overtage Dansk Bredbånd, som har omkring 70.000 kunder. Vigtigst af alt køber elselskaberne sig dermed ind i hovedstadsområdet, som forsvandt fra radarskærmen, da TDC pludselig købte DONG Energys nord- og østsjællandske fibernet i november 2009 for 425 millioner kroner.

Klemt af de store

Dansk Bredbånd, som især dækker København og Frederiksberg med eget fibernet, har længe været i kikkerten som salgsobjekt, fordi selskabet er blevet klemt af de store.

Dansk Bredbånd ejedes af pensionskassen ATP, Dansk Kapitalanlæg, InnFond samt NEF Fonden og SEAS-NVE (altså elselskaber) samt nogle private ejere. Nu overtager elselskaberne selskabet og lægger det ind under Waoo, der dermed bliver landsdækkende. Waoo er 15 elselskabernes fælles satsning på at sælge Internet, telefoni og TV til danskerne via lynhurtige forbindelser gennem lysoptiske fibre.

Køb fordobler størrelsen

»Med købet af Dansk Bredbånd fordobler vi størrelsen af Waoos forretning og øger vor konkurrencekraft. Købet er et vigtigt skridt i retning af at blive en betydende spiller på markedet for TV, telefoni- og bredbåndsløsninger,« siger Waoos bestyrelsesformand, den tidligere TDC-direktør og nuværende administrerende direktør for energiselskabet Verdo i Randers, Kim Frimer.

Waoo planlægger at begynde sine salgsaktiviteter til efteråret. Der lægges op til ikke at konkurrere på prisen men på at levere hurtigere forbindelser til samme pris, som danskerne betaler til andre selskaber uden at få nær så meget fart på.