Dansk Bredbånd opskriver fibernet

Afskrivningsperioden er ændret fra fem til 25 år.

Bestyrelsesformand i Dansk Bredbånd gennem tre år, Svenn Dam, har brugt 2008 på at få ryddet op i selskabet. Foto: Ernst van Norde, Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Et fibernet til TV, Internet og telefoni holder i mere end fem år - og derfor er det penge værd.

Det mener den danske Internet- og TV-leverandør Dansk Bredbånd, som efter at have sendt sine revisorer på opdagelse i selskabet har opskrevet værdien af sit eget fibernet betragteligt i det 2008-regnskab, som mandag blev afleveret til Erhvervs- og Selskabsstyrelsen.

Værdien af fibernettet, som er i stand til at levere meget hurtige Internet-forbindelser, er opskrevet fra 18,1 millioner kroner i 2007 til 55 millioner kroner i 2008 - ifølge bestyrelsesformand Svenn Dam for at følge den måde, som andre selskaber gør værdien op på.

Afskrivningsperioden er derfor forlænget fra fem til 25 år.

Til gengæld har Dansk Bredbånd efter en gennemgang af sit transmissionsudstyr og de tekniske anlæg konstateret, at »der er nogle aktiviteter, som vi troede, at vi havde, som vi ikke har«. Derfor er disse nedskrevet fra 81 til 49 millioner kroner. »Ændringen er gennemført, da ledelsen vurdere, at den nye regnskabspraksis giver et bedre og mere retvisende billede af selskabets finansielle stilling,« forklares det i årsregnskabet.

Dansk Bredbånd har 70.000 kunder og har brugt 2008 på at rydde op. Svenn Dam kalder 2008-regnskabet for »ikke tilfredsstillende« men understreger over for Business.dk, at »udviklingen er tilfredsstillende«.

»Samlet planlægges og forventes således i 2009 en stærk forbedring af de økonomiske resultater,« skriver ledelsen i årsregnskabet.