Dansk Bredbånd mister endnu en direktør

Gennemtrækket på direktionsgangen i bredbåndsselskabet fortsætter med den tekniske direktørs farvel.

Et af Dansk Bredbånds mest markante - og længstsiddende - navne, teknisk direktør Birger Hauge, har forladt selskabet.

Birger Hauge bliver fra årsskiftet administrerende direktør for konsulent- og udviklingsfirmaet Digimark. Han vil de næste fem måneder nedtrappe sit engagement i Dansk Bredbånd til 30 timer om ugen men skal frem til juni 2009, hvor hans kontrakt udløber, løse forskellige opgaver for Dansk Bredbånd. Birger Hauge fortsætter desuden som formand for IT-Branchens udvalg for Det Digitale Hjem.

»Jeg har nu i næsten fire år opholdt mig dybt nede i maskinrummet på Dansk Bredbånd og har på den hårde måde måttet lære alt om bredbåndsteknologi. Det har været spændende og hårdt, og jeg har i det seneste år gået og tumlet med tanker om at brede min digitale viden og specielt produkt- og projektudviklingskompetence ud til en større skare af mennesker i både ind - og udland,« siger Birger Hauge.

Der har været et solidt gennemtræk af chefer i Dansk Bredbånd, der ejes i fællesskab af blandt andet Dansk Kapitalanlæg, ATP, SEAS-NVE og EnergiFyn. Her indtog den tidligere tekniske direktør hos teleselskabet Telia, Svend Thomsen, 1. december posten som administrerende direktør, efter at advokat Andreas F. Nørfelt siden juni har været konstitueret i stillingen, der blev tom, da Niels Svenningsen efter blot ni måneder forlod selskabet. Niels Svenningsen var tidligere direktør i Topnordic og før da landechef for Hewlett-Packard i Danmark.