Dansk Bredbånd har penge til opkøb

Efter et hårdt oprydningsår vil TV- og Internet-leverandøren nu købe op for at nå 100.000 kunder. Det sker med ny direktør i front - og med TV-kanaler i HD-kvalitet på hylderne.

Allan Karlsen, som i 3½ år har været administrerende direktør for GE Money Bank, bliver fra august 2009 administrerende direktør for Dansk Bredbånd. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den syv år gamle danske TV- og Internet-leverandør Dansk Bredbånd er efter et hårdt oprydningsår klar til at købe op for at runde 100.000 kunder i år og gøre sig gældende blandt de store på den danske scene.

»Kunderne kommer lettest i klumper,« som bestyrelsesformand gennem de seneste tre år Svenn Dam udtrykker det.

Dansk Bredbånd har omkring 70.000 kunder til Internet, TV og telefoni (også kaldet »triple play« eller »3-i-1«). Selskabet lever bl.a. Viasats og Canal Digitals kanaler gennem både eget fibernet og ved at leje sig ind i elselskabers, boligforeningers og antenneforeningers net.

Nu vil der også blive solgt TV-kanaler i den bedre HD-kvalitet, egnet til store fladskærmsfjernsyn, samt mulighed for at leje film over nettet.

»Det handler simpelt hen om at få folk til at prøve det. Det er det mest overbevisende argument. Folk skal kunne prøve det uden at trække 1.000 kroner op ad lommen,« siger Svenn Dam og fremhæver, hvordan fibernettets hastigheder sikrer, at man både kan se TV i høj kvalitet på flere apparater, samtidig med at børnene spiller spil over nettet og ser YouTube-film.

Dansk Bredbånd overvejer derfor 6-12 måneders prøveperiode, ligesom enkelte teleselskaber tilbyder på mobilt bredbånd.

Et oprydningsår

Siden november 2008 har Dansk Bredbånd haft et positivt, månedligt driftsresultat. 2008-regnskabet, som blev afleveret mandag, viser en øget bruttoindtjening fra 20,7 til 43,9 millioner kroner, mens underskuddet på driftsresultatet (EBITDA) er halveret fra 57,2 til 23,8 millioner kroner, og årets resultat ender på et minus på 76,6 millioner mod 116,2 millioner i 2007. Antallet af ansatte er også skåret ned fra 106 til 79.

Der er dog fortsat ikke tilstrækkeligt mange kunder, og lønsomheden på visse kunder og produkter er fortsat for ringe. Målet er at nå 100.000 kunder i år.

»Det er et udtalt ønske, at vi deltager i den konsolidering, der sker på det danske marked nu. Her er en vigtig del at indgå i fusioner og samarbejder,« siger Svenn Dam og fremhæver, at mange net i dag sagtens kunne bruges bedre, og at f.eks. kollegier og antenneforeninger er oplagte kundemål.

Desuden skal varen sælges bedre.

»Det er meget vigtigt, at vi i fællesskab med især elselskaberne fortæller folk, hvorfor de skal skifte. Som tidligere supermarkedsmand ved jeg, at det afgørende er, hvad der ligger i kundernes indkøbskurv, selv om der er hård priskonkurrence. Og faktisk er folk villige til at bruge 50-100 kroner ekstra om måneden på dette område. Aldrig tidligere har private husstande brugt så mange penge på Internet og TV. Vi har bare ikke været gode nok til at vise, hvad de får for pengene, og dermed til at få dem over på alt det nye,« siger Svenn Dam.

Han understreger, at antallet af kunder, der forlader Dansk Bredbånd, er meget lavt. Derfor bliver strategien at sælge mere til nuværende kunder samt købe op.

Ny direktør fra august

1. august tiltræder Allan Karlsen som ny administrerende direktør for Dansk Bredbånd, der siden tidligere Telia-direktør Svend Thomsens fratræden i september 2008 har haft en konstitueret ledelse.

Den 45-årige Allan Karlsen kommer fra 3½ år som administrerende direktør for det General Electric-ejede GE Money Bank, som omsætter for en milliard kroner årligt. Før da var han i mange år hos TDC og var med i den nye ledelse som underdirektør, da TDC Mobil i 2002 skulle kæmpe sig tilbage til en førerposition. Han er uddannet cand. merc. fra Handelshøjskolen i Århus.

»Netop nu er en ufatteligt spændende periode, der minder om mobilmarkedet dengang med tre-fire store og 16-17 små selskaber, der kæmper om de samme kunder,« siger Allan Karlsen.

»Kombinationen af Allans salgs- og markedsføringserfaring samt mobilerfaring er meget stærk,« siger bestyrelsesformand Svenn Dam.