Dansk børs-raider med i Danske Bank-aktionen

Flere hedgefonde har ligesom Cevian Capital købt stort op i Danske Bank.

Foto: Brian Bergmann
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Danske Bank-aktien er under belejring.

Mindst to store hedgefonde købte en større aktiepost i banken i forbindelse med aktie-emissionen i foråret, hvor Danske Bank hentede 20 milliarder kr. Det var også i den forbindelse, at Cevian Capital begyndte det opkøb, der i denne uge sendte fonden over en ejerandel på 5 pct.

Det er fondene Parvus Asset Management og TPG-Axon Capital, der ligesom Cevian har fået smag for Danske Bank, erfarer Børsen. Derudover ventes der opkøb fra flere sider i de kommende dage, hvor Cevian har planlagt en række møder med London-baserede hedgefonde.


Ifølge Børsens oplysninger er de tre fonde gået ind i Danske Bank uafhængigt af hinanden, men de har grundlæggede samme mål - at drive aktiekursen i vejret.

Fondene er kendt for at lægge hårdt pres på selskaberne for at styre udviklingen i den retning, de ønsker.Parvus Asset Management var sidst i vælten for nogle uger siden, da hedgefonden med danske Mads Gensmann i spidsen tog meget aktivt del i at blokere G4S' køb af ISS, mens TPG-Axon havde en hovedrolle i NKT-ledelsens beslutning om at sætte Flexibles-divisionen til salg.Parvus og TPG-Axon vurderes ud fra hvordan de normalt agerer, hver at have omkring 1 pct. hver.

Se TV: Falleret børshandler giver gode råd
Konference: HR og ledelse i krisetider