Dansk bladkonge sætter fart på indtjeningen som Ferrari-forhandler

Mangemillionæren Johnny Laursen blev rig på magasiner. Nu har han fundet en ny guldåre i salg af Ferrari-biler.

Tidligere Benjamin-ejer Johnny Laursen i sin Ferrariforretning Formula Automobile A/S i Allerød. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jeppe Bjørn Vejlø
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Han hittede med magasiner som M!, Bil Magasinet og Eurowoman, der var byggestenene i hans magasinforlag Benjamin Media, som gjorde ham til mangemillonær med et salg til Bonnier i 2009. Navnet er Johnny Laursen, og han er på vej til at udklække endnu et guldæg. Med Ferrari-biler.

Det skriver Børsen.

I 2006 købte Johnny Laursen selskabet Formula Automobile i Allerød, der forhandler de eksklusive Ferrari-biler. Selvom afkastet lod vente på sig, og han i 2012 skød 10. mio. kr. i projektet for at holde det kørende, er der nu kontant afregning. Efter skat tjener Formula Autombile, som udover at sælge biler også fungerer som leasingtjeneste og har et racerhold, 14 mio. kroner. Det viser nyt regnskab ifølge Børsen.

Og selvom selskabet de foregående tre år har tabt 2,4 mio. kroner, forventer Johnny Laursen, at de kommende års overskud skrives i tocifrede millionbeløb. Forretningen skal drives frem af flexleasing samt opkøb og videreslag af luksusbiler gennem søsterselskabet Formula Selected. Derfor er forretningen ikke udelukkende afhængig af Ferrrari, siger han til Børsen.

»Vi er ikke længere afhængige af, om Ferrari levere en spændende model. Hvis vi sælger ti færre i år, er der andre ting, der trækker op,« siger Johnny Laursen til Børsen.

På det personlige plan dyrker Johnny Laursen selv en passion for de hurtige biler. Han dyrker selv racerløb og kører Ferrari privat. Tidligere har han fortalt Berlingske Business om sin bestilling på en sort Ferrari, en Speciale 458.

»Det er kunst på hjul. Den dag, en ny bil ikke længere giver mig stor glæde, vil jeg nødig opleve. Så er der ikke meget liv i mig længere.«