Dansk biotekvirksomhed indgår aftale til potentielt 2,5 milliarder kroner

Den danske biotekvirksomhed, Galecto Biotech AB, har mandag indgået en aftale med en af verdens førende farmaceutiske selskaber, Brystol-Myers Squibb, som har en potentiel værdi af 2,5 milliarder kroner.

Foto: Søren Bidstrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den København-baseret biotekvirksomhed, Galecto Biotech AB meddelte mandag, at de har indgået en samarbejdsaftale med en af verdens førende farmaceutiske virksomheder, Brystol-Myers Squibb.

Aftalen giver Brystol-Myers Sqibb option på at købe Galecto og deres portefølje af lægemidler. Det indebærer et nyt, inhalérbart middel til behandling af lungefibrose, som lige nu er i fase 1.

Galecto får et større millionbeløb af Brystol-Myers Squibb, som yderligere finansierer driften af Galecto i de kommende år. Den samlede potentielle værdi af aftalen er på over 2,5 milliarder kroner.

»Vi driver projektet, og når vi er færdige med afprøvningen af midlet, så afgør de derefter, om de vil købe hele selskabet eller ej,« siger Hans T. Schambye, CEO i Galecto Biotech AB.

Galecto er et såkaldt virtuelt biotekselskab, hvor en lille ledelsesgruppe i samarbejde med universiteter og forskellige andre firmaer udvikler lægemidelprodukter. Og hvis aftalen bliver fuldt helt til dørs, vil det være til stor glæde for investorerne.

»Det er en stor potentiel aftale til 2,5 milliarder kroner, og det vil så betyde at produktet kommer til et stort firma, som har kapaciteten til at udvikle det hele vejen frem til markedet, og få det lanceret som man skal. Så på den måde er det en god mulighed for at sikre, at det kommer hele vejen frem,« siger Hans T. Schambye.

Aftalen er kommet i hus, efter Bristol-Myers Squibb var meget insiterende på at lande aftalen. Ifølge Hans T. Schamnye var Galecto ikke interesseret på så tidligt et tispunkt i forløbet, men de fik et bud, de ikke kunne sige nej til.