Dansk biotekselskab på børsen i USA efter nytår

Mens børstørken hærger i Danmark, introducerer finansmændene Ole Abildgaard og Aldo Petersen sammen med Lett-advokat N. E. Nielsen og professor Jacob Rosenberg DanDrit Biotech, som udvikler vacciner mod kræft på OMX-børsen i USA.

Finansmanden Aldo Petersen er nu klar med endnu en amerikansk børsintroduktion - sammen med Ole Abildgaard og N. E. Nielsen. Foto: Lea Meilandt Mathiesen Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er kun få uger siden, at finansmændene Aldo Petersen og Ole Abildgaard præsenterede greentech-selskabet Liqtech på New York Stock Exchange. Men nu er de klar med endnu en amerikansk børsintroduktion og præsenterer kræftvaccineselskabet DanDrit Biotech på den mindre OMX-børs i USA i det nye år.

DanDrit Biotech handles for første gang på den amerikanske børs 3. januar 2014. Børsintroduktionen sker via bagdøren og en såkaldt reverse merger med et tomt selskab, Putnam, som allerede er på OMX-børsen og får en forventet markesværdi på 40 millioner dollar. Ole Abildgaard forventer derudover at rejse 12 millioner friske dollar til marts til en stribe kliniske forsøg med kræftvaccinen i Europa, USA og Australien.

»Jeg har været på et pre roadshow i USA, såvel virtuelt som fysisk med DanDrit Biotechs CEO, Eric Leire, for at rejse 12 millioner dollar til at færdigudvikle selskabets kræftvaccine. Vi har fået en overvældende modtagelse og fik tilbudt væsentligt mere kapital, end vi har brug for. DanDrit Biotech udsender i næste uge et investor memorandum for at få tilladelse til at sprede de udbudte aktier mellem så mange investorer som muligt. Jeg arbejder i den forbindelse på at få tilladelse af vores investeringsbank Sunrise Capital i New York til at tilbyde en mindre del til europæiske investorer,« fortæller Ole Abildgaard.

DanDrits kræftvaccine udvikles på basis af menneskets eget immunforsvar, en såkaldt dendritcelle, som er en slags kroppens general i slaget mod hurtigtvoksende kræftceller. Vaccinen er endnu i udviklingsfase to, men folkene bag DanDrit Biotech forventer alligevel et betragteligt salg af vaccinen til kræft-patienter, hvor anden behandling er opgivet.

Hovedkræfterne bag børsnintroduktionen er ud over aktionærerne Ole Abildgaard og Aldo Petersen, som også sidder i bestyrelsen, DanDrit Biotechs bestyrelsesformand, erhvervsadvokaten N. E. Nielsen, som er partner i Lett Advokater. Fjerde mand er ledende overlæge og professor Jacob Rosenberg fra Herlev Hospital, som har afprøvet kræftvaccinen på patienter i Danmark og Singapore. Han sidder også i bestyrelsen i selskabet.

Biotekselskabet DanDrit har været længe undervejs. Selskabets hovedaktionær var en årrække advokat og investor Harry Rosenberg, som i parantes bemærket ikke er i famlie med professor Jacob Rosenberg, men han måtte opgive ejerskabet, da finanskrisen ramte i 2008. Hans aktiepost blev i 2012 overtaget af en gruppe investorer med telemillionærerne Sune Olsen og Thomas Rasmussen i spidsen. De to har tjent en mindre formue på deres to selskaber, Teleworks og Media-Invest.

Sidste år måtte DanDrit Biotech gennem et tumultagtigt forløb, hvor selskabet blev forsøgt børsnoteret ad bagvejen i Danmark via en fusion med DKTI, som dog gik i vasken.

I sommer vendte selskabets skæbne, da Aldo Petersen og N. E. Nielsen fandt sammen i et samarbejde om fodboldklubben Brøndby, hvor det lykkedes for Aldo Petersen at rejse frisk kapitel til fodboldklubben via sit netværk, og hvor Aldo Petersen i dag er bestyrelsesformand med N. E. Nielsen som næstformand. I juli overtog N. E. Nielsen så formandsposten i DanDrit, og Aldo Petersen trådte også ind i bestyrelsen, hvor professor Jacob Rosenberg allerede sad som garant for et fagligt højt niveau.

Ole Abildgaard og Aldo Petersen har begge erfaring i at begå sig på finansmarkederne i USA. Begge er aktionærer i greentech-selskabet Liqtech, som begyndte på OMX-børsen og en kapitalrejsning blandt amerikanske mormoner. Kort før jul blev Liqtech introduceret på den større New York Stock Exchange, hvor aktiekursen dog siden introduktionen er faldet 25 procent.