Dansk biotek-selskab går på børsen i Schweiz

Det danskejede biotekselskab Evolva fusionerer nu med schweizisk partner og skyder dermed genvej til børsnotering.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det privatejde danske biotekselskabet Evolva, der udvikler medicinalstoffer til brug inden for nyresygdomme og svampe- og viralinfektioner, bliver nu storebror i en fusion med det schweiziske børsnoterede medicinalselskab Arpida.

Evolva er kendt for med succes at have udviklet et antal potentielle lægemidler frem til præklinisk fase og fase I. Schweiziske Arpida har i modsætning til sin nye danske fusionspartner ikke haft samme held med produktudviklingen, der har stødt på flere nederlag. Til gengæld er selskabet allerede noteret på den schweiziske fondsbørs.

”Denne mulighed for at fusionere med Arpida er en effektiv måde at sikre finansiering til Evolvas fortsatte udviklingsprogrammer. Derudover vil det sikre Evolva first-mover fordele i forhold til andre modne biotekselskaber, som vil søge notering, når børsnoteringsvinduet igen åbnes”, udtaler Søren Lemonius, Partner i Sunstone Capital, der er storinvestor i Evolva.

Stærkt udgangspunkt
Han erkender, at det har været attraktivt for Evolva at gå ind i en fusion med Arpida netop nu, fordi det schweiziske selskab har haft problemer med at udvikle fremtidige produkter:

”Det har selvfølgelig påvirket forholdet mellem de to selskaber. Det er klart, at vi ikke ville indgå i en fusion, hvis ikke vi mente, at det gavnede Evolva, og dermed vores investering. Evolva medbringer en række lovende produkter til det fremtidige fusionerede selskab. Produkter vi nu yderligere kan udvikle takke være den kapital, en børsintroduktion i Schweiz vil medføre,” siger han.

Sunstone Capital vurderer, at den kommende børsintroduktion med sikkerhed vil indbringe det fusionerede selskab Evolva/Arpida mindst 100 til 125 mio. kroner.