Dansk biotek halter ti år efter USA

Danske biotekselskaber halter efter USA på tid, da investorer mangler den erfaring, amerikanske investorer har samlet siden venturekapitalens start i 1950'erne, mener en amerikansk rådgiver.

Zealand Pharma er det seneste biotekselskab, der har børsnoteret sig i Danmark i 2010. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen

Selvom danske biotekselskaber har fundet en udviklingsmæssig retning og er rige på værdi og potentiale, halter de efter USA, lyder det fra Kristopher Brown, der har rådgivet adskillige danske biotekselskaber.
Det skriver Børsen.

- Jeg vil sige, at Danmark er omkring otte-ti år bagud. Videnskaben er helt med, men funktionen af de andre faktorer gør, at Danmark ligger, hvor det gør, udtaler Kristopher Brown, der i dag arbejder for advokatselskabet Dechert, til Børsen.


Andre faktorer, som Kristopher Brown henviser til, inkluderer entreprenørskab samt investor- og rådgivermiljø.


- I USA er de glade for europæiske biotekselskaber, fordi de er undervurderede, vurderer David Solomon, der er direktør i Sund Capital, over for Børsen.
Zealand Pharma er det seneste biotekselskab, der har børsnoteret sig i Danmark i 2010. Siden har flere danske selskaber med succes børsnoteret sig i USA. Det gælder eksempelvis Egalet, Ascendis Pharma og Forward Pharma.