Dansk bildesigner klar til at udfordre Elon Musk - igen

Bildesigneren og stifteren af Fisker Automotives, Henrik Fisker, er klar med et tophemmeligt projekt, der skal tage kampen op med Tesla. En kamp han har tabt en gang før.

Henrik Fisker. Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: peter helles eriksen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Henrik Fisker har solgt miljøvenlige luksusbiler til Hollywoods jetset-elite, han har designet biler for BMW og Aston Martin, og han er notorisk kendt for at kunne rejse milliarder til sine bil-projekter. Med sit selskab Fisker Automotive overhalede han en overgang Tesla i ræset om at lave den første luksusbil, der kunne kalde sig miljøvenlig.

Han rejste otte milliarder kroner til projektet, og det førend Karma, som bilen hed, var sat i produktion. Han fungerede selv som administrerende direktør og chefdesigner. Men efter en lovende start gik alt galt, og firmaet konkurs.

Nu er han ifølge Børsen igen klar til at udfordre Elon Musk og Tesla med et nyt tophemmeligt bilprojekt:

»Jeg giver aldrig op, og det gjorde jeg heller ikke dengang. Men efter at batterifirmaet var gået bankerot, kunne jeg simpelthen ikke komme til enighed med bestyrelsen om en businessplan,« siger Henrik Fisker til Børsen og fortsætter:

»Jeg har rejst 8 milliarder kroner en gang før, og jeg kan gøre det igen. Det vil nok altid være nemmere anden gang, fordi du har lært en masse fra første gang.«

Han har derfor købt sit navn og logo tilbage i indtil videre 24 lande fra det kinesiske firma, der overtog resterne efter konkursen.